17 C
Sundsvall
fredag, juli 12, 2024

Dags för STCC-final på Ring Knutstorp

Kommande helg går finalen i årets STCC, och trots dominansen från ett team så finns det helt klart spänning kvar och avgörandet faller på Ring Knutstorp.

Klassens suverän Robert Dahlgren säkrade titeln senast på Mantorp Park, då hans 297 poäng ger en ledning på 85 poäng mot teamkollegan, en ledning som är ointaglig under en tävlingshelg. Dahlgren har haft en bil som levererat bra och har kört jämnt och på riktigt hög nivå.

Robert Dahlgren

Tvåa ligger Dahlgrens teamkamrat i CUPRA Dealer Team – PWR Racing, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som skrapat ihop 212 poäng. Mikaela har bjudit på bra körning och även hennes bil har gett henne bra förutsättningar. Körningen som dessa två visat gav även teamet segern i årets teammästerskap.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky

tredje plats ligger just nu Tobias Brink, Brink Motorsport, med 201 poäng. Tobias har haft lite mekaniska problem med sin Audi under säsongen och har inte kunnat leverera fullt ut. Med en tydlig målsättning att vinna mästerskapet är tredje plats inte tillräckligt för Tobias som kommer att ge allt för att tränga sig in emellan PWR-bilarna längst upp, dit Tobias i nuläget har 12 poäng.

Tobias Brink

Oliver Söderström, Lestrup Racing, ligger just nu på fjärde plats i sin VW Golf. 185 poäng har Oliver kört ihop och har haft en säsong som strulat lite. Det har blivit ett gäng tredjeplatser som första bil efter PWR, men även några sämre placeringar efter olika händelser som en nionde plats i ett av racen på Gelleråsen och en tolfte plats i race 1 i Skellefteå.

Oliver Söderström

Det är i den där kvartetten jag ser att det kommer att hända saker under finalhelgen, där kampen om andraplatsen kommer att bli ganska tuff, men där Mikaela sitter i ett bra läge.

Motorsportmagasinet kommer att finnas på plats och kommer att rapportera löpande från finalhelgen.

Text: Christer Hägglund
Foto: Oscar Malmlund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna