13 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

William Karlsson mästare i Formula Nordic

I helgen lyckades 15-årige William Karlsson ta hem titeln i Formula Nordic och som en av de yngsta segrarna någonsin kan han nu titulera sig svensk juniormästare. Nu gör han sig redo för att ta nästa steg i racingkarriären.

-Det känns jätteskönt att ha tagit hem titeln med en tävling till godo, säger William. Att vinna mästerskapet är stort, riktigt stort och Formula Nordic har varit en bra språngbräda ut i världen för många svenska förare.

Och visst är det så. Segraren i Formula Nordic 2016, Linus Lundqvist, knackar på dörren till IndyCar, den högsta amerikanska formelbilsserien där Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist kör.

-Det är ju drömmen att få göra som Linus, men jag är medveten om att det är en stor utmaning, säger William. Det kommer att krävas väldigt hårt arbete för att få till en internationell satsning och jag är mycket ödmjuk inför den uppgiften.

För Williams del väntar nu en spännande vinter inför nästa säsong. Tillsammans med sina partners, utvärderar William och pappa Nicklas de möjligheter som kan bli möjliga i internationella serier men de stänger inte alls dörren för att tävla vidare på hemmaplan i högre serier.

-Det ska bli jättespännande att se vad vi kan sy ihop tillsammans med våra partners inför säsongen 2022, säger William. Men först ska vi köra finalen på Ring Knutstorp i helgen och det vill vi göra på samma sätt som vi har genomfört säsongen hittills – i topp!

Källa: Pressrelease
Foto: NIKA Racing

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna