19 C
Sundsvall
måndag, juli 8, 2024

Linus Lundqvist sammanfattar ett framgångsrikt år

Den lovande svenske formelbilsföraren Linus Lundqvist kan sammafatta ett framgångsrikt år i Indy Lights-serien.

Serien, som är en serie som ska ta fram bra förare till Indycar-serien, har lidit av sviterna från pandemin, vilket bland annat visat sig i att ett fåtal förare kört serien. I toppen har det varit bra racing, och Linus har gjort bra ifrån sig. 3 segrar, 11 pallplatser och 3 pole positions har det blivit totalt.

Något som var roligt var att Linus fick avsluta säsongen med en seger, då han var snabbast i det andra racet på Mid Ohio. Kyle Kirkwood, rookie liksom Linus, tog hem serien efter strid ända in i slutet med David Malukas. Linus lade beslag på tredjeplatsen, vilket är ett fint resultat. Topp tre får, förutom ära och berömmelse, ett test i Indycar. Det ryktas om att någon i topptrion redan har en styrning klar i Indycar till nästa säsong, men det är inget som ännu har blivit officiellt bekräftat.

Totalt tog 15 förare poäng i serien, men alla körde inte alla deltävlingar. Totalt 12 av dessa 15 var rookies, det vill säga körde första året i serien. Andraplacerade David Malukas gjorde sitt andra år i serien.

Vad för utmaningar som väntar Linus under nästa säsong vet vi inte idag. Det är inte otroligt att det blir en säsong till i Indy Lights, men för detta krävs det en rejäl summa pengar från sponsorerna, där den svenska varuhuskedjan Jula bland annat syns tydligt. Vi hoppas såklart att Jula fortsätter att satsa på denna unga svenska talang, så att vi har någon som kan ta över i Indycar när Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist väljer att avsluta sina karriärer där borta. Någon som dessutom gått “den långa vägen” i amerikansk racing och kan det sättet att tävla.

Text: Christer Hägglund
Foto: Linus Lundqvist Racing

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna