17 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Dags för Street Week 2022

Nu är det dags för årets upplaga av Street Week att rulla igång. Häng med när vi går igenom vad som är speciellt och var tävlingen kommer att gå!

Street Week är en serie tävlingar i dragracing, eller kanske snarare den variant som brukar kallas street race, även när den genomförs på godkända banor. Tävlingarna genomförs på fem olika banor där varje deltagare kör ett fritt antal repor på en 201 m-bana. Den bästa tiden noteras som deltagarens resultat. Efter att alla fem deltävlingarna är körda så slår man ihop dessa tider, och bästa genomsnittstid vinner sin klass. En deltagare utses dessutom till bäst i hela Street Week.

Banorna 2022 är:
Måndag 11 juli: Bråvalla, Norrköping
Tisdag 12 juli: Dala-Järna Raceway
Onsdag 13 juli: Färila Raceway
Torsdag 14 juli: Tallhed Dragway, Orsa
Fredag 15 juli: Lindesberg Raceway
Lördag 16 juli: Bråvalla (målgång)

Mellan deltävlingarna ska bilarna köras för egen maskin, och man ska även medföra allt material man behöver för tävlingen. Däck, reservdelar, mm ska man alltså få plats med, vilket innebär att många har släpvagn med sig efter tävlingsbilen. Ingen annan än registrerad förare och mekaniker får heller arbeta med bilen, så det gäller att välja sitt team med omsorg.

På lördagen är det ingen tävling på Bråvalla, men det är här målgången sker. Så det är viktigt att man tar sig ända tillbaka hit för att få ett godkänt resultat. Notera också att man inte tjänar något på att köra fort ute i trafiken, utan att man däremot kan straffas i tävlingen om man drar på sig trafikförseelser mellan tävlingarna.

Klasserna man tävlar i är Max Outlaw, Street Outlaw, Ultimate Street, True Street, Pro Touring, 4WD, Import War, Diesel Power, Classic och Hot Rod.

Motorsportmagasinet kommer att besöka minst en deltävling i årets Street Week, för att känna på atmosfären och titta på tävlingarna. Vi ses väl där?!

Text: Christer Hägglund
Foto: Henrik Lindberg

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna