-0 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Alexia Danielsson: ”Att jag kom trea var en stor överraskning och väldigt kul”

Alexia provade Gokart första gången när hon var sex år, och fick sin första kart senare på hösten. En driven ung tjej som har framtiden framför sig.

Motorsportmagasinet passade på att prata med Alexia Danielsson, under Timeattacknu.se eventet på Mantorp Park. Denna trettonåriga tjej visade att hon hade bra fart och trots missöden så tog hem en tredje plats i tävlingen King of Mantorp som kördes under fredagen.

Beskriv kort, vem är Alexia Danielsson?
– Jag är en trettonårig tjej från Storvreta som kör kart, racing och håller på med cheerleading.

Hur fick du upp ögonen för motorsport från början? Och Hur länge har du varit aktiv inom motorsport?
– Jag och pappa åkte till Tierp Arena för att kolla på dragracing, jag var kanske fem år. De hade gjort en hyrkartbana med bildäck i depån och jag ville testa men fick inte. Sedan var jag sugen och tillslut, fick jag prova tillsammans med en kompis. Jag provade första gången när jag var sex år, och fick min första kart senare på hösten, så sedan 2015.

Vilka olika grenar inom motorsport har du testat på?
– Olika klasser i gokart. Racing i min tävlingsbil och nu även Time Attack, det är nog allt.

Vad är det för bil du kör och tävlar med nu?
– Det är en Aquila Synergy som jag i huvudsak tävlar i Aquila F1000, som är en enhetsserie för den.

Du hade lite oflyt under timeattack helgen med ett motorras, men dagen efter tog du hem 3 plats i King of Mantorp, hur kändes det?
– När jag förstod att det motorras så blev jag väldigt besviken eftersom jag knappt hunnit köra något, och det var en hel testdag och tävling dagen efter. Sen var det väldigt skönt att pappa och de som hjälpte honom, lyckades få tag på en annan motor och fick den att fungera till tävlingsdagen. Att jag kom trea var en stor överraskning och väldigt kul, men jag koncentrerade mig mycket och gav allt på Superlapset.

Hur ser du på framtiden? Vad är drömmen att få köra?
– Först ska jag fortsätta köra min Aquila ett tag så jag hinner skrapa ihop lite varv. I framtiden vill jag köra formelbil på hög nivå.

Vi önskar Alexia stort lycka till i framtiden, och vi är övertygade om att vi får se mer fina prestationer från henne framöver.

Text: Oscar Malmlund
Bilder: Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna