20 C
Sundsvall
söndag, juli 14, 2024

Dakar Rally inne på sträcka fem, krångel och starka insatser för våra svenska deltagare

Dagens etapp är den femte i ordningen, men dessa fem sträckor har inte varit problemfria för Mattias Ekström, Sebastian Eriksson har däremot klarat sig från större bekymmmer.

Vi börjar med Mattias Ekström som kör i Audi Sport teamet, ihop med Carlos Sainz och Stephane Peterhansel. Tidigt under rallyts inledande sträckor så körde Peterhansel sönder sin hjulupphängning bak, detta gjorde att han halkade efter i sammandraget och tyvärr också utanför toppstriden. Stephane Peterhansel skulle tyvärr få fortsatt problem med just den bakre hjulupphängningen även under sträcka fyra, denna gång så går även kylaren sönder på hans Audi RS Q e-tron och Peterhansel tvingas vänta in reservdelar som teamets hjälpbil bär med sig.

Under sträcka fyra så var det tyvärr dags för Mattias Ekström att få problem med sin bakre hjulupphängning, tur i oturen så klarade sig Mattias med mindre skador på bilen och kunde ta sig imål, dock på 32:a plats.

Mattias sa i en kort filmsekvens att det är ett mindre bakslag, problemet är lätt fixat i depån och teamet kommer ta nya starka tag imorgon. Detta gjorde Mattias Ekström som körde upp sig till en 21:a plats på dagens sträcka. Mattias tillsamans med sin kartläsare Emil Bergkvist är nu på en 16:e plats i totalen.

Oturen i Audi Sport teamet tar tyvärr inte slut där Carlos Sainz, som såg ut att vara ostoppbar fick problem med sin hjulupphängning under dagen och blev tvungen att byta den på sträckan. Carlos Sainz är nu på 22:a plats totalt.

En som dessbättre verkar köra på utan större bekymmer, är Sebastian Eriksson som tävlar i den Lätta Prototypklassen. Sebastian med sin kartläsare är just nu tvåa totalt med ca 20 minuter upp till ledaren Francisco Lopez Contardo.

Vi hoppas att Mattias Ekström lyckas hålla sin bil hel nog för att kunna klättra högre upp i sammandraget, samtidigt så hoppas vi att Sebastian Eriksson fortsätter i samma takt och inte får problem under resten av sträckorna.

Text: Henrik Andersson
Bild: Red Bull Content Pool

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna