14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Det drar ihop sig för Drift Masters European Championship

Det är fredag, en dag som i sig är härligt. Helgen närmar sig med stormsteg och just denna helg så drar även det som titeln säger igång.

Vi pratar om Drift Masters European Championship (DMEC) Denna har vi väntat på ett tag nu, dels för att vi har ett gäng förare i Sverige och i våra grannländer, som ska vara med och fightas om seriepoäng.

Första deltävling köres alltså i helgen med livesändning från kval och elimineringar via facebook eller Red Bull tv. Vart är dem då? jo på Irland och en bana som har använts förut – Mondello Park.

Men vi har fått reda på att den bana som kommer läggas är helt ny och har inte tidigare använts. Detta är intressant då vi har sett två olika bansträckningar under tidigare gånger.

När vi tittar på vilka som ska köra, då har vi några mindre roliga besked. Joakim Andersson kommer tyvärr inte till start då hans växellåda rasade, och delarna hinner inte komma fram i tid. Pontus Hartman kommer inte heller till start pg a hastig bortgång av familjemedlem, så Pontus med team hoppar förståeligt över denna deltävling, men hälsar att de kommer till deltävling två mer taggade. Driftbrothers har också fått förhinder som gör att de inte kan köra denna deltävling, det är väldigt synd att dessa grymma förare inte kommer till start. Men så är det ibland, man kan inte styra över allt. Vi hoppas och tror att alla kommer finnas taggade och vassa till deltävling 2 i Österrike istället.

Däremot så får vi titta på Christian Erlandsson som hälsar att han är laddad och redo för premiären och säsongen. Felix Lindvall är också redo och kommer göra sitt yttersta för att ta med sig så många poäng som möjligt. Herrarna kommer att möta ett startfält som är starkare än någonsin, så det gäller att vässa armbågarna och inte ge en millimeter, Connor Shannahan kommer med sin GT86 och har sagt att han kommer ge allt för att vinna.

Men alla får möta James Deane, Piotr Wiecek, Adam Zalewski, Jack Shannahan, Benediktas Cirba för att nämna några, av de starka namnen och förarna i ett brutalt starkt fält.

Vem tar hem fighten på Mondello Park då? Får vi se nån av våra svenska förare vara med och störa i toppen? Kommer Piotrs lustgastub räcka mot James “The Machine” Deane?

Håll koll på helgens livesändning och få svaren! Och håll tummarna för Christian och Felix, kom igen nu grabbar vässa hornen…

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna