18 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Dino Beganovic sjua och sexa i kvalen på Imola

Svenske racingtalangen Dino Beganovic har idag kört kval på Imola.

Dino framför 2020-års bil.

Dino, som tidigare kört gokart och klev över till formelbil förra året när han också blev upptagen i Ferraris förarakademi, tävlar i år i Formula Regional European Championship by Alpine. Den första deltävlingen hålls den här helgen i samband med Formel 1-tävlingen på Imola, och hittills har träning och två kval körts.

Dino har gjort en fullt godkänd insats i båda, med en sjundeplats i kval 1, 0,629 sekunder efter polesittern Gregoire Saucy, med Hadrien David på andra och Dinos teamkamrater i Prema Powerteam Paul Aron och David Vidales på tredje respektive fjärde plats.

I kvalet till det andra racet gick det lite bättre och slutade med en sjätteplats, 0,436 sekunder efter polesittern David Vidales. På andra plats kom den andre av av Dinos teamkamrater Paul Aron, med Alex Quinn, Hadrien David och polesittern från race 1, Gregoire Saucy på platserna därefter. Med sin sjätteplats här i andra kvalet var Dino bäst av årets rookies.

Det första racet går idag kl 17:20 och det andra imorgon söndag kl 12:15. Vi på Motorsportmagasinet håller tummarna för Dino!

Text: Christer Hägglund
Foto: Dino Beganovic Racing

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna