11.3 C
Sundsvall
söndag, september 3, 2023

Gatebil på Mantorp Park 18-20 juni med tävlingsnyhet

Till mångas glädje kan vi meddela att det blir Gatebil på Mantorp Park i juni!

I likhet med fjolåret så är evenemanget endast öppet för förare och team, och det kommer att bjudas på mycket att göra.

Körning på banan kommer att erbjudas för den som vill köra drifting eller sätta riktigt snabba tider. På lördagen kommer banan att vara öppen extra länge, ända till solen gått ner och mörkret lagt sig över Mantorp Park. Har du möjlighet kanske det är läge att montera någon snygg underbelysning på bilen och verkligen göra avtryck!

Gatebil Showgarden-paraden 2019.

I Gatebil Showgarden kommer man att finna utställningsbilarna. ARN Racing arrangerar Showgarden tillsammans med Gatebil och det brukar vara en garanti för snygg miljö och många riktigt läckra bilar. Naturligtvis kommer vinnare att utses i olika klasser.

Får vi se hemmaföraren Eddie Trinks i årets Breisladden-tävling?

Tittar man på tävlingsmöjligheter så kommer Breisladden att genomföras enligt klassiskt manér. Ställ dig i lineup och anmäl dig där, alla får vara med och det gäller att köra en så imponerande runda genom Pariskurvan som du bara kan.

Den nyhet som vi utlovade i rubriken är Breisladden Twin. Det här är en variant av klassikern Breisladden, men där man kör i par. Vilket par kan leverera den bästa twinrepan? Breisladden Twin är endast öppen för tävlingsbilar med vagnbok. På bästa par vinna!

Det ska bli riktigt intressant hur stort ett Gatebil kan bli under rådande pandemirestriktioner. De två evenemang som genomfördes i augusti och september 2020 var riktigt bra, trots att det givetvis är svårt att nå upp till den rätta Gatebilskänslan utan publik och After track.

Biljetter till evenemanget kommer att finnas tillgängliga från 19 maj.

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna