-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Dramatisk upplösning när Frejd vann GSDC deltävling 2

Efter en helg med fantastiskt väder blev det en synnerligen dramatisk uppösning i Pro-klassen i Gatebil Swedish Drift Championship på Sundsvall Raceway.

Finalens första och enda åk mellan Viktor Wettemark i lead och Martin Märra Frejd i chase.

Som vi berättade igår var det många som stötte i den beryktade muren och fick skruva mycket för att komma tillbaka ut igen. Dagen började lika dramatiskt när Mathias Johansson och Pontus Furbring stötte ihop i båda åken i den första battlen, där Johansson till sist vann. Även i andra battlen mellan Pontus Hartman och Herman Jansson stöttes det ihop, Hartman fick ta sin 5-minutare och Jansson vidare. Annars var det mest noterbara i topp 32 att kvaltvåan Dennis Andersson gjorde en riktigt dålig battle mot Tobias Andersson och åkte ut redan där. Även wildcardet Felix Lindvall fick respass redan här, vilket var mycket oväntat.

Efter många one more times och en hel skrälldus 5-minutare, så kom vi fram till en topp 4 bestående av Mathias Johansson mot Martin Frejd på ena sidan och Viktor Wettemark mot wildcardet Jim Olofsson på andra sidan. Frejd lyckades slå ut kvalettan Mathias Johansson och gå till final. På andra sidan blev battlen mellan Wettemark och Olofsson mycket spännande, där den unge skåningen till slut lyckades vinna mot den rutinerade västerbottningen.

Så till battlen om tredje pris kom alltså Mathias Johansson och Jim Olofsson. Jim hade inga planer på att bli avhängd och laddade på rejält, och touchade till Johansson som drog in i däcktraven i början av muren. Bilen skadad och enligt våra initiala uppgifter hade även Johansson en skadad hand som förhindrade honom att fortsätta battlen. Trots att Olofsson bedömdes att ha orsakat kollisionen, fick han segern eftersom Johansson inte kunde ställa upp till den andra halvan.

I finalen började det bra med sjundekvalade Wettemark i lead, och där rakkörde Frejd i mitten av muren och tvingades initiera om. Stor fördel till Wettemark således, men inför andra halvan av battlen så meddelades det att hans bil inte gick som den skulle och han vågade helt enkelt inte riskera motorn och köra ändå, så han tvingades bryta, trots ett stort övertag i finalen. Vinnare således Martin Märra Frejd! Segern är hans andra i karriären, men sannolikt inte den sista.

  1. Martin Märra Frejd
  2. Viktor Wettemark
  3. Jim Olofsson
  4. Mathias Johansson

Eftersom Jim Olofsson är wildcard och inte erhåller seriepoäng så får Mathias Johansson poäng motsvarande tredjeplatsen.

Vi kommer de närmaste dagarna att följa upp tävlingen med intervjuer och analyser. Häng med då!

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna