18 C
Sundsvall
måndag, september 4, 2023

Tuff kamp i semi-pro GSDC


Kvalresultatet från igår visade sig bli en ganska bra indikation inför dagens tävling.

Med femton inkvalade förare började kvalettan Albert Ericsson med en bye-run. Efter inte mindre än tre One More Time blev topp 8 som följer:
Albert Ericsson-Tim Lindström
Niclas Nisse Andersson-Filip Josefsson
Alfred Grindberg-Tobias Inkerö
Robert Åhäll-Andreas Johansson

Ericsson slog ut Lindström och i kombikampen mellan Anderssons V70 och Josefssons E36 touring gick Josefsson med segern. Alfred Grindberg fortsatte att köra bra och skickade ut Tobias Inkerö. Kvaltrean Robert Åhäll tog sig vidare mot Johansson. Detta gav att teamkamraterna i Slaka Mustascher Albert Ericsson och Filip Josefsson möttes i semifinal, där Josefsson var den starkare och nöp platsen i finalen. I den andra battlen mellan Grindberg och Åhäll körde båda förarna bra, men Åhäll gick ifrån den med en finalplats.

I battlen om tredje pris stod två Nissan S14 med V8 på startlinjen, med Albert Ericsson i lead först, Alfred Grindberg i chase. Ericssons lead såg bra ut fram till slutet av muren där han vände runt in mot innerplan och Grindberg kunde passera. I returen körde båda förarna riktigt bra och Ericssons chase var riktigt stark. Däremot var misstaget från Ericsson i första så stort att Grindberg fick tredje priset.

Finalen mellan tredjekvalade Robert Åhäll och tolftekvalade Filip Josefsson blev mycket jämn och fick faktiskt gå till en One More Time för att avgöras. Efter fyra bra rundor stod det vid prisutdelningen klart att det var Robert Åhäll som vann och Filip Josefsson kom på en mycket hedrande andraplats.

Bra körning genom hela SemiPro-stegen och lite förändringar i tabellen, men det återkommer vi till senare.

Resultat Semipro

  1. Robert Åhäll
  2. Filip Josefsson
  3. Alfred Grindberg
  4. Albert Ericsson

Resultat Junior-SM

  1. Filip Josefsson
  2. Alfred Grindberg
  3. Albert Ericsson

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna