17 C
Sundsvall
söndag, juni 16, 2024

Dubbelt Sebastién i topp på Monte-Carlos VM rally.

Två av vår tids största rallyförare, satte farten och tonen under årets första VM deltävling i Monte-Carlo. Bägge dessa herrar har tidigare gått ut och sagt, de kommer endast köra valda deltävlingar.

Vi pratar om Sebastién Ogier och Sebastién Loeb, dessa två herrar har dominerat rally vm under en lång tid, nu stod de bägge på starten. Ogier med Benjamin Veillas som kartläsare, Loeb hade med sin en kvinnlig kartläsare vid namn Isabelle Galmiche.

Detta var Isabelles första vm rally som kartläsare, och hon gjorde ett minst sagt bra jobb då teamet lyckades ta hem segern. Hon blev dessutom den första kvinnliga kartläsaren att vinna en deltävling i VM Rally sedan 1997. Samtidigt också tangerar Ogiers rekord med åtta vinster i Rally Monte-Carlo.

Men det var inte en lätt vinst, på torsdagen så vann Ogier och var i ledning när fredagen kördes, men Loeb tog flera sträcksegrar och gick om i sammandraget. Det var dock kortvarigt då Ogier hade bättre fart under lördagen och kunde ta över ledningen igen. Loeb jagade Ogier genom hela rallyt och det var inte förrens söndagens Powerstage som Loeb kunde ta sig förbi, Ogier fick punktering och tvingades köra sakta in i mål.

Craig Breen tog tredje plats, Kalle Rovanperä lyckades ta sig upp på en fjärde plats efter en strulig inledning i rallyt, Gus Greensmith tog femte plats. Detta betyder att M-Sport Ford har ledningen i teammästerskapet då Loeb, Breen och Rovanperä kör för M-Sport Ford.

Däremot så gick det dåligt för både Oliver Solberg och teamkamraten Ott Tänak i Hyundai, bägge blev tyvärr tvugna att bryta, Oliver hade oturen att krascha under lördagsmorgonen men skadade sig lyckligtvis inte , Ott Tänak fick problem med sin ena dämpare fram. Hyundaiföraren och teamkamraten till både Oliver Solbert och Ott Tänak, Thierry Neuville gick i mål på en sjunde plats.

Nu hoppas vi på bättre fart och framförallt bättre flyt för Oliver, nu när man kommer till vårt svenska VM Rally som köres i Umeå 24-27 februari.

Text: Henrik Andersson
Bild: Red Bull Content Pool

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna