-2 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

En ny arena för drifting.

Lidköping Drifttrack slog upp grindarna för några taggade förare för att testa sin bana.

MotorsportMagasinet fick en inbjudan att vara med på första körningen av den nya driftinganläggningen på Lidköpings Motorstadion. Det är inte så vanligt att man får en chans att besöka en helt ny bana så det nappade vi på direkt.

Sedan tidigare tävlas det i folkrace, gokart, traktorpulling, motocross och enduro på området. Grenar som nu får sällskap av en permanent driftingbana.

Det är Vara MK som ligger bakom satsningen på en driftingbana i västsverige. Ett mycket välkommet tillskott för förarna i denna del av landet.

Till dagen hade ca 15 förare kommit för att testa banan. Nästintill uteslutande förare från västsverige som nu har en möjlighet att utöva sin sport utan att åka långväga. Det var också ett test för klubben inför SM-deltävlingen augusti.

Banan är ganska liten och teknisk. Inleds med en lång svepande vänster med en serie efterföljande och tilltajtande s-kombinationer. Delar av banan har ny beläggning för driftingen då den sedan tidigare användes för folkrace.

Lidköpings nya driftingbana

Daniel Karlsson, driftingkommitén Vara MK samlade förarna på morgonen för en genomgång av banan och dagen. Förarna bollade idéer baserade på sina erfarenheter för att utnyttja dagen på bästa sätt. Efter lite uppvärmning med singelrepor så skulle de som ville få köra twin.

Daniel Karlsson
Daniel Karlsson, vid förarmöte

Det var flera av förarna som hittade spåren riktigt bra under dagen och även om banan är tajt så funkade det bra att köra twin. Henrik Åkeson var en av dem.
”Detta har jag väntat på länge!” svarar han med ett leende på läpparna, på frågan hur det känns att få testa den nya banan.

Henrik Åkesson
Henrik Åkeson

Den 13-14 augusti kommer Gatebil Swedish Drift Series köra sin fjärde deltävling på banan. Detta kommer verkligen att passa de förare som gillar tekniska banor, tror vi på MotorsportMagasinet.

Något som verkligen sken igenom hos alla som jobbade med testdagen var ett riktigt bra engagemang och driv. Alla funktionärer var mycket engagerade och stolta över sin bana.

Erlandsson och Johansson
Twinkörning mellan Christian Erlandsson och Mikael Johansson

Vi från MotorsportMagasinet ser verkligen fram emot kommande körningar på anläggningen.

Mer bilder och videomaterial kommer att publiceras från dagen.

Text: Mattias Laago
Foto: Mattias Laago, Dennis Flink

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna