14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Matt Field vinnare i Formula Drift Englishtown

Den starka inledningen av säsongen fortsätter för Matt Field med en seger i The Gauntlet i Englishtown, New Jersey.

Det blev en tävling med problem. Ett strömavbrott på fredagen gjorde att man fick avbryta Pro-kvalet och återuppta det tidigt på lördagen. Lördagens eliminering stördes också av regn, vilket ställde till det en hel del för vissa av förarna.

Mediaprofilen Adam LZ hade problem under kvalet och kvalade därför in som 32:a och fick således möta kvalettan Chelsea Denofa i topp 32. Fredric Aasbø kvalade in som trea och fick möta Josh Reynolds och vår andre nordiske förare Simen Olsen kvalade 24:a och fick möta niondekvalade Ken Gushi.

Olsen slog ut Gushi genom en mycket bättre chase i det våta, där Gushi hade mycket svårt att hålla en rimlig linje efter Olsen. En riktigt fin vinst för Simen Olsen som därmed är vidare till topp 16.

Regerande mästaren Vaughn Gittin Jr blev utslagen redan i topp 32 av Dean Kearney. En annan som hade problem med kvalet var Chris Forsberg, där av någon anledning endast tre förare fick köra kvalåk 2, för att tävla om två platser. Forsberg lyckades bäst av dem ock kvalade 31:a, något som han inte alls är van vid. Därför fick han möta andrakvalade Justin Pawlak, som tyvärr snurrade i sitt leadåk, vilket gav Forsberg battlen.

I Olsens topp 16-battle mot Ryan Tuerck gjorde han en bra chase till en början, men mot slutet fick Tuerck bra grepp och lämnade Olsen en bit bakom. I Olsens lead hade Tuerck bättre proximity genom hela banan. Inte lika bra vinkel som Olsen hade, men närmare genom hela banan. Inför sista S:et uppstod en situation som diskuterats efter av fansen, där Tuerck hade en misstänkt rakkörning. Det var inget som bedömarna ansåg vara tillräckligt i alla fall, så Tuerck fick vinsten.

En annan intressant battle i topp 16 var den mellan ettan och tvåan i serien inför tävlingen, Odi Bakchis och Matt Field, där Field gick vidare.

Vi hoppar fram till topp 4 och battlen mellan Fredric Aasbø och Chris Forsberg, där Aasbø gjorde en bra lead, med Forsberg i en bra chase. I andra åket låg Aasbø bra till ända fram till accelerationen på den rakare sektionen inför sista S:et. Bedömarna kunder inte komma överens här utan en röstade för en One More time, en på Forsberg och en på Aasbø. I OMT:n blev förloppet ungefär detsamma och Forsberg drog ifrån inför den avslutande delen av banan och fick vinsten.

I finalens första åk körde Field ett bra leadåk, medan Forsberg i chase fick mekaniska problem. Han stängde ner redan i första delen av banan, men kom igång igen och dök in på Field. I den senare delen av banan så slog han av helt och följde inte ens banan hela vägen till slutet. Efter en femminutare där man bytte batteri, då det inte fanns spänning i batteriet nog för att orka styra det elektriska spjällhuset. En riktigt tråkig orsak till en nolla i en final, men sånt är livet. Stor fördel för Field inför andra halvan. På startlinjen tvingas Forsberg kasta in handduken så Matt Field fick ett ärevarv för sig själv.

  1. Matt Field
  2. Chris Forsberg
  3. Fredric Aasbø
  4. Ryan Tuerck

Nästa deltävling går i Erie, Pennsylvania 9-10 juli.

Text: Christer Hägglund
Foto: Larry Chen, Formula Drift

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna