12 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Ett starkt kval för svenskarna i DMEC

Efter en träningsdag på arenan så är det dags för kvalet. Många har kämpat med att hålla sina bilar ifrån murarna och det har skruvats väldigt mycket i depån. Det märks att det är seriens sista deltävling, inga sparar på krutet någonstans.

Under kvalets första runda så blev det några nollor på grund av ytterligare närkontakter med murarna. En som stod ut var att James Deane touchade muren vid en innerzon. Anledningen till denna kontakt var att servostyrningen la av under rundan. Detta satte en enorm press på honom och teamet för att få ihop bilen till andra omgången. Detta lyckades de med och The Machine satte en 95 repa vilket gav en tredje plats i kvalet.

En som också hade problem med servostyrningen i första rundan var Jack Shanahan, tvåan i mästerskapet. Jack påpekade detta för startfunktionären. Tydligen var svaret “men du är ju stor och stark.” Om detta tände till Jack eller inte vet vi inte, men han satte en 98 poängsrunda, utan servo. Klart imponerande. Detta följde han upp med en något sämre 92 poängs runda.

Piotr Wiecek kvalade in på 95 poäng som bäst och hamnade på fjärdeplatsen efter Deane. Detta kan vara ett avgörande steg i kampen om kronan, då poäng delas ut för topplatserna i kvalet.

Conor slog till med en grym 98 repa i andra omgången. Med en bättre sämsta runda än Jack, så knep Conor första platsen i kvalet. Alla i toppen visade sitt A game.

Om vi ska prata om imponerande så ska vi gå igenom svenskarnas repor. Pontus Hartman skickade upp bakljuset på läktaren i första rundan som landade på 81 poäng och 76 poäng i andra rundan. Han hamnade därmed på 24:de plats i lördagens top32.

Christian Erlandsson gjorde en oerhört stabil första repa och placerade BRZ:an långt ut i alla zoner. Detta gav honom 82 poäng. I andra hamnade han lite lätt i muren på andra och fick punktering. Dock med till top32 på en 23:dje plats.

Joakim Andersson satte en 72 runda i första omgången med lite murskrap och 82 i andra med en mycket stabil repa. Detta satte honom på en 22:dra plats i 32:an.

Felix Lindvall hade en lite vobblig första runda, men han placerade bilen på rätt ställen vilket gav honom en oerhört stark första runda på 86 poäng och en nolla i andra. Han startade inte andra rundan. Var detta ett smart drag eller var det strul med bilen? Med sin första runda så var han ändå med i top32 på en 17:de plats..

Riktigt kul att få med alla startande svenskar till top32, med riktigt bra poäng. Sändningen börjar runt halv sex i morgon lördag på RedBull TV.

Text: Mattias Laago
Foto: Dennis Flink

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna