12 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Final i DMEC, vem kommer stå som segrare?

Efter en rafflande säsong där fem länder besökts, fem tuffa banor har korat tre olika vinnare står vi inför en avgörande final på en stadion i polska Lodz. Här ska 2022 års Drift Masters European Championship avgöras.

deane, dmec

Inte sedan 2018 så har en stadiontävling genomförts i serien. Likt tidigare körs det på en speedway stadion i Polen. Dock inte Torun eller Plock, utan i staden Lodz. 1 500 ton material och 1 300 ton asfalt har skapat en för helgen unik bana.

Senaste vinnaren på en stadiontävling var James Deane. Frågan är om han kommer stå överst på pallen i helgen?

piotr, dmec

Hur ser det ut i toppen av mästerskapet? Jo, leder det gör Piotr Wiecek på 390 poäng. Tätt följd av den äldre Shanahan brodern Jack på 378 poäng. Endast 12 poäng skiljer dem således åt, inte mycket andrum för Piotr så att säga.

Fler irländare kommer sedan på de efterföljande platserna. Conor Shanahan på 353 poäng, James Deane på 303 poäng. Här blir det mer utmanade för paret att nå topplatsen på podiet, men allt kan hända i serien. Vid senaste deltävlingen i Tyskland föll både James och Piotr ut ur tävlingen efter misstag och maskinella problem.

tandem

Bland svenskarna så har Joakim Andersson dragit in flest poäng och ligger på en 18:onde plats i mästerskapet. På frågan om hur det känns att köra finalen, säger han “Det ska bli spektakulärt!” Klart rimligt att känna så inför att få köra på en fullsatt stadion.

Hur följer man tävlingen på distans om man inte är en av de lyckliga som kan följa tävlingen från läktaren? Jo, kvalet drar igång klockan 18:00 på fredagskvällen, lagom till tacomyset. Livestream kommer att finnas via DMECs facebooksida och Redbull TV.

Top 32 drar igång 17:30 på lördag och framåt kvällningen kommer vi veta vem som tar hem titeln.

Text: Mattias Laago
Foto: Ann-Sofie Nilsson, Mattias Laago, Dennis Flink

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna