-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

F1: Lewis Hamilton vill spika ett nytt kontrakt snabbt

Lewis Hamilton känner nog de flesta inom racingen till, det är den 7-faldiga världsmästaren i F1 som vi pratar om.

Det var nyligen som vi nåddes av nyheten att Lewis ville ha till ett kotraktsmöte med Toto Wolff och Mercedes ledning, vad som skulle skrivas in i agendan. Var att Lewis Hamilton vill har kontraktsförhandlingarna för fortsatt körning i Mercedes teamet, klara lagom till sommaruppehållet som serien tar i augusti.

Lewis skrev kontrakt med Mercedes för detta år, en förhandling som tog rejält lång tid att förhandla fram. Lewis Hamilton var inte signad förrens 8:e februari, ett kontrakt som dessutom enbart gäller ett år.

Nu vill han alltså få till ett kontrakt tidigt redan tills augusti, för att slippa onödig stress och funderingar senare. Vidare så säger Lewis att det är ett känsligt ämne och för allas bästa så vore det bra om vi kan öppna upp och börja diskutera så fort det är möjligt.

Klart förståeligt att man vill veta vart allt pekar, för att kunna göra sin egna planering med allt vad det innebär med träning osv.

Om vi nu ska spekulera lite, obs detta är nåt jag spekulerar i och det är inget som är vedertaget – däremot så dyker dessa tankar upp.

  1. Lewis Hamilton står utan kontrakt 2022, Valtteri Bottas kontrakt går också det ut denna säsong.
  2. George Russels kontrakt med Williams Racing slutar denna säsong, och han blir en såkallad free agent 2022.

Kan det vara som så, att Lewis känner sig hotad. Han är trots allt över 30 år, det tog en lång tid att få till hans nuvarande ett års kontrakt samt att Russel blir tillgänglig till 2022, vilket skulle kunna ge Mercedes en chans att skala ner utgifterna på vad jag antar är två rätt så välbetalda förare i Hamilton och Bottas?

Det florerar rätt många rykten i depåerna redan nu, ett av rykterna som starkt förnekas av både Bottas och Wolff. Är att Mercedes vill byta ut Bottas redan under nuvarande säsong. I detta fall så tror jag inte Mercedes kommer göra något sådant. Men inget hindrar dem, från att inte förnya Bottas eller Hamiltons kontrakt för 2022, och istället ge George Russel samt en till chansen att köra för Mercedes.

Men hur allt kommer att spelas ut, det lär vi inte få reda på nu. Men jag tror det kommer förändringar till säsongen 2022.

Text: Henrik Andersson
Bild: Steve Etherington, Mercedes AMG Petronas F1 Team

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna