12 C
Sundsvall
söndag, juni 16, 2024

Lyckad premiär för VN Motorevent på Mittsverigebanan

Det blev en mycket lyckad premiär när nya VN Motorevent körde sitt första driftingevent på onsdagsvällen.

Bilarna var förvisso inte så många, men de som var där fick gott om tid på banan och det flöt på riktigt bra. Efter det började redan kl 17 så droppade flera in senare under kvällen. Bilarna då? Jo, det var den vanliga mixen av BMW E30, Volvo 740 och något Nissan S-chassi. En bil vi kände igen var Hedemoraföraren Albert Ericssons gamla Nissan S13, som nu gått vidare till en ny ägare.

Vi frågade en av arrangörerna, Thomas Sörensen, vad han kände efter premiärkvällen?
-Det var första för året, och det första nånsin för vår nyskapade förening VN Motorevent.

Är du nöjd med kvällens körning?
-Jag är INTE nöjd med min egen körning för fem öre, det märks att man är ringrostig. Men alla som kom skötte sig exemplariskt och jag tror de flesta tyckte upplägget var bra.

Hur många bilar blev det totalt?
-Totalt blev vi åtta bilar.

När är nästa körning?
-Nästa körning är den 2/6 18-22

Vad säger du till den som funderar på att komma och köra?
-Att hit är alla med ett driftingintresse välkomna, vare sig du aldrig provat till att du är ett renodlat proffs. Vi försöker styra körningen så att alla ska få utrymme så att även den som är ovan och grön ska få chansen att växa i sin körning.

Vi kan bara hålla med om att förarna på plats verkade nöjda och, som sagt, fick alla köra mycket. Vi hoppas att fler till Mittsverigebanan och att det blir bra väder när VN Motorevent kör sin nästa körning.

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna