18 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Tomas Åkerlund gör sin debut i V8 Thunder Cars

För en dryg vecka sedan blev det klart att Tomas Åkerlund gör sin debut i V8 Thunder Cars. Den 56-årige föraren från Norrtälje, kommer att köra för Andreas Nilssons team

För en dryg vecka sedan blev det klart att Tomas Åkerlund gör sin debut i V8 Thunder Cars. Den 56-årige egenföretagaren från Norrtälje kommer att köra för Racebil.se, Andreas Nilssons team.

2018 så provade Tomas på V8 Thunder Cars, när han körde finalen på Mantorp Park.

– Det var kul, jag hade ju aldrig provat bilen tidigare men jag kände att det här kan vi göra fler gånger, säger Tomas. Vi har pratat om det här länge, Andreas och jag, och i år dök möjligheten upp och då hoppade jag på det här.

Tomas började med motorsport sent i livet. I unga år var det fotboll och hockey som gällde – på en rätt hög nivå.

– Jag spelade fotboll i Sandvikens IF i division 2 och på 80-talet blev det en del pojklandskamper.

Med en avslutad fotbollskarriär, fyra barn och fem barnbarn senare var det dags att som 46-åring ta tag i den gamla motorsportdrömmen.

– Jag började köra rally, först i Volvo Original Cup, sedan blev det även fram- och fyrhjulsdrivet. Jag har vunnit några lokala rallyn som B-förare. Jag körde SM med mindre framgång, men jag tog mig i mål i alla fall med en gammal Ford Escort WRC.

Den 4-5 juni är det premiär för V8 Thunder Cars på Ljungbyheds Motorbana och Tomas ser fram emot att komma till start vid sidan av kompisen Andreas Nilsson i Racebil.se.

Text: Henrik Andersson
Bild: V8 Thunder Cars

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna