17 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Felix Lindvall tar sig an DMEC

20 årige Felix är trots sin ringa ålder en väletablerad förare inom den svenska driftingen. Nu är det dags att ta steget ut i Europa.

Första gången jag fick stiftade bekantskap med Felix var inom RM 2018. Då hade han köpt chassiet från Rickard “Pjäxan” Ivars och kämpade om junior SM-titeln. Efter en tuff säsong med många hängande kofångare, så kunde han titulera sig JSM-mästare i Sundsvall.

En snabbspolning till 2021. MotorsportMagasinet får ta del av DMEC startlistan och där ser vi Felix namn. Vi visste om att han byggt en ny bil och det satt 285:or på den, så misstankarna låg mot att planerna var högt ställda. När GDS ställdes in och flera av de svenska förarna valde SM istället, fanns inte Felix med i listorna. Något annat var planen.

“Planen är att ge sig ut och se om man har nått att ge mot dem.” säger Felix på en frikörning på Hultsfred Drifttrack

Den tänkta satsningen är alltså Drift Masters European Championship.
“Det känns som att man vill komma vidare och kolla lite hur det fungerar ute i världen.”

Felix Lindvall

Med tanke på motståndet i DMEC, där mer än 50 av Europas vassaste förare ska göra upp om titeln så är Felix ödmjuk inför uppgiften.
“Det kommer bli väldigt tufft, men jag ser fram emot att lära mig”.

Av de deltävlingar som ska köras så ser Felix mest fram emot Bikernieku Trase i Riga. För övrigt kommer han få stifta bekantskap med Lillesand Arena i Norge, PS Racing Center i Greinbach Österrike och en stadsbana i centrala Tbilisi i Georgien. Det är fyra platser som tävlingarna hålls på, men i Lillesand och Riga körs två deltävlingar under vardera tävlingshelg.

Felix Lindvall
Felix Lindvall på Hultsfred Drifttrack

Bilen är en nybyggd Nissan S15 med den beprövade Mercedesmotorn från förra bilen som är något ombyggd. Komponenter som Samsonas växellåda, Winters quick change diff borgar för en stabil och konkurrenskraftig setup, samt så skadar det inte att ha välkända komponenter som något annat team kan ha med sig, om olyckan skulle vara framme på en tävling.

Det som kanske sticker ut lite extra är bodykitet. Detta kommer från LW Performance i Litauen. Gjutet i kevlar.

Felix Lindvall
Felix Lindvall på Hultsfred Drifttrack

Med 285:or så blir fästet klart högre och farten likaså.
“Det är greppigt, men det känns som vi kan reda ut det” säger Felix innan han ger sig ut på några nya träningsvarv.

Felix hoppas kunna köra någon tävling innan det bär av till Norge i slutet av juni, för att bli ännu tryggare i bilen. En ansökan om wild card är inskickad till Sundsvalls deltävling i Gatebil Swedish Drift Championship den femte och sjätte juni.

Text: Mattias Laago
Foto: Christer Hägglund, Dennis Flink

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna