-7 C
Sundsvall
tisdag, februari 20, 2024

Peter ”Poker” Wallenberg kör Audi R8 i GT4 Scandinavian

Peter ”Poker” Wallenberg och den 20-årige norrmannen, Magnus Gustavsen kämpar gemensamt om medaljerna i GT4 Scandinavian. PRO/AM-duon kommer att tävla i en ny Audi R8 LMS GT4 från Audi Sport under teamnamnet Poker Racing for Charity – J-Tech.

Efter många år i olika GT-bilar så har Peter ”Poker” Wallenberg, de senaste åren tävlat i STCC, både med CUPRA och Audi, under Racing for Charity-flagg. Nu skiftar Peter tillbaka till GT-racing med en Audi R8. Bilen kommer att drivas av J-Tech under tävlingshelgerna. Bilen befinner i nuläget hos PWR Racing, för att förberedas till årets säsong.

– Jag har haft fantastiskt roliga år i STCC och det gläder mig att se att årets STCC-startfält ser starkare ut än på många år. Senast jag tävlade i en GT-serie var tillsammans med Haglöf i en Lamborghini, då vann vi mästerskapet. Men det börjar bli några år sedan jag körde GT-bil, det blir en spännande utmaning att komma in i det igen. Från framhjulsdriven, liten touring car i STCC till större bakhjulsdriven bil i GT. Jag ser fram emot att komma igång med en ny säsong och testa vår nya bil, den ser riktigt vass ut. Sen känns det kul att få tävla tillsammans med en hungrig juniorförare, säger Peter ”Poker” Wallenberg.

Teamkollegan i den nya bilen, blir Magnus Gustavsen som under förra säsongen tävlade i STCC med en Audi RS3 LMS. Utöver tävlande i STCC har Magnus gjort en säsong i Formula Nordic-mästerskapet, med en vinst och totalt två pallplatser under säsongen.

Tävlingskalendern för GT4 Scandinavia består av fyra racehelger som körs parallellt med STCC och har premiär på Skellefteå Drive Center Arena 18-19 juni. Man besöker sedan Gelleråsen Arena och Anderstorp innan finalen på Mantorp Park 1-2 oktober.

– Även om det är vårt första år i GT4 Scandinavia, som kommer att få ett riktigt starkt startfält i år, så är vårt mål som team att nå pallen. Jag ser verkligen fram emot att jobba med både Magnus Gustavsen som är en lovande junior med höga ambitioner och Poker Wallenberg som med sin erfarenhet från GT bilar och STCC säkerligen kommer att finnas med i toppen av AM kategorin, säger Joakim Zetterström, teamchef J-Tech.

Text: Henrik Andersson
Bild: stcc.se

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna