17 C
Sundsvall
söndag, juni 16, 2024

Dino Beganovic tia på deltävling två i Barcelona

Dino Beganovic fick med sig ett poäng, när han tog tionde plats på säsongens andra deltävling för Formula Regional European Championship i Barcelona.

I ett startfält med 34 bilar, så lyckades Beganovic kvala in som sexa till helgens första lopp samt elva till race nummer två, som köres som supportklass till Spaniens Grand Prix för Formel 1.

Dino var på väg mot att ta hem en topp tio placering i det första loppet, men blev inblandad i en annans förares misstag och avtryckt, i tävlingens slutskede. Dino Beganovic kunde fortsätta, men föll till 15:e plats.

I söndagens race hade Dino ett bättre race, och tog tionde platsen.

“Vi hade hoppats på mer, men vi hade helt enkelt inte riktigt farten den här helgen, säger Dino Beganovic. Jag tycker att vi fick ut det mesta av det vi hade, och det räckte till en poäng idag. Vi borde ha fått med oss ett liknande resultat från det första racet också, men tyvärr drabbades jag av en annan förares misstag. Vi får analysera vad som gick fel den här helgen och se till att lära oss av det inför fortsättningen.” Säger Dino Beganovic

Näst på tur för Formula Regional European Championship står ett besök i Monte Carlo, där mästerskapet tilldelats en prestigefylld plats i supportprogrammet för klassiska Monacos Grand Prix den 20-23 maj. Tävlingen kommer att markera Dino Beganovics första stadslopp i karriären. 

Fakta:
Dino Beganovic, 17 år från Linköping, är den förste svensken någonsin som antagits till F1-stallet Ferraris officiella juniorprogram – Ferrari Driver Academy. Målsättningen är tydlig: Formel 1.

Efter en framgångsrik karriär i karting debuterade Dino i formelbilsracing under 2020, då han nådde en fin tredjeplats totalt i det italienska Formel 4-mästerskapet. Detta år så kör Dino i Formula Regional European Championship, ett mästerskap som har knivskarp konkurrans. Dino tar plats i föraruppställningen hos mästarstallet Prema Powerteam – samma team som han tävlade för i Formel 4 under 2020.

Text: Henrik Andersson
Bild: dinoracing.se 

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna