20 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Hans Holmlund: “Vi kommer att köra dubbelt den här säsongen”

Med en riktigt snygg Toyota Supra GR GT4 begick Hans Holmlund säsongpremiär i Timeattacknu på Ring Knutstorp.

Resultatet blev en andraplats i Pro Mod och en tredjeplats i Unlimited, och Motorsportmagasinet ville höra sig för lite mer om premiären och GR Supran och ringde upp Hans.

Hur är känslan efter första deltävlingen?
-Känslan är mycket god skulle jag vilja säga. Vi kom dit med en helt ny bil och hade en målsättning att komma ned på låga 1.01 och vi slutade på 1.01.3, så det får vi vara nöjda med. Men det finns mycket kvar att jobba med, vi hade faktiskt inte hunnit få alla delar till bilen ännu och hade fel fjädrar bland annat.

Bilen, är den ny för året?
-Ja, vi var nere och hämtade den på fabriken i Köln bara två och en halv vecka innan Knutstorp, så det här var faktiskt bara andra gången jag körde bilen. Det är en Toyota Supra GR GT4 som alltså är byggd av Gazoo Racing, på samma fabrik där man bygger Le Mans-bilar, rallybilar och formelbilar och liknande.

Hans berättar vidare att tanken är att den här bilen ska gå i GT4 Scandinavia-serien, och att det kommer att bli körning i flera serier under hela året. Under de deltävlingar som logistiken gör att det inte är möjligt att köra Supran kommer Hans istället att växla över till den Porsche han körde under förra året i Timeattacknu och då köra i Pro Street-klassen.

Har du några större jobb att göra inför Kinnekulle på din Porsche?
-Nej, den är i samma skick som den var förra året. Den gick så bra då så vi har bara servat och kommer att köra vidare med den som den är. Det är en originalbil, förutom att det är gjort lite på fjädrar och stötdämpare på den. Annars är den en standardbil.

Har du några viktiga partners som du vill nämna som gör din satsning möjlig?
-Ja, det är många som gör satsningen möjlig, men jag vill såklart tacka min kära fru som låter mig hålla på med det här och sedan är det otroligt roligt att vi har Gazoo Racing och Toyota Sverige med oss i den här satsningen, liksom Toyota Finans.

Vi tackar Hans för tiden och önskar lycka till, både i Timeattacknu och i GT4 Scandinavia. Vi från Motorsportmagasinet kommer att följa båda satsningarna under säsongen!

Text: Christer Hägglund
Foto: Timeattacknu

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna