14 C
Sundsvall
fredag, juli 5, 2024

Felix Rosenqvist gästförare i Porsche Carrera Cup i helgen

En riktigt rolig nyhet för alla svenska racingfans är att Felix Rosenqvist kommer att tävla på hemmaplan i helgen.

Felix, som normalt sett kör IndyCar i McLaren Arrow SP, avslutade en inte så framgångsrik säsong förra helgen med tävlingen på Long Beach i Kalifornien. Han ansluter nu direkt till Carrera Cup och finalhelgen på Mantorp Park.

– Det ska bli jättekul att få tävla hemma i Sverige igen. Det känns som att startfältet i den här klassen bara blir starkare och starkare för varje år, säger Felix Rosenqvist.

Tidigare gästspel i klassen har varit framgångsrika för Felix, som vunnit tre av fyra race han kört, under tävlingshelgerna 2017 på Ring Knutstorp och Scandinavian Raceway.

– Det här blir mitt tredje besök i Carrera Cup och det börjar kännas som en fin tradition. Det är en imponerande nivå på gästförarna som har bjudits in de senaste säsongerna. I år verkar det vara fokus på racers från Indycar, vilket såklart är extra kul! fortsätter Felix.

Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige, kommenterar Felix gästspel:
– Vi är otroligt glada och stolta att få välkomna Felix Rosenqvist tillbaka till Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det blir spännande för både medtävlare och publik att få uppleva en förare av Felix Rosenqvists kaliber.

I serien är det redan klart att Lukas Sandahl tar hem förarmästerskapet, men det är hård kamp om silver- och bronsplatserna mellan Hampus Ericsson, Edvin Hellsten och Emil Persson.

Text: Christer Hägglund
Foto: Porsche Carrera Cup Scandinavia

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna