-1 C
Sundsvall
tisdag, april 2, 2024

Två förare testar V8 Thunder Cars i helgen

Under helgens tävling i V8 Thunder Cars kommer två nya förare att prova på att köra i klassen. Det är Dennis Jurlestam och Linus Holgersson.

Killarna kommer att sitta i de två V8TC Experience-bilarna, ett iniatiativ för att få fler förare till klassen.

Dennis Jurlestam. Foto: V8ThunderCars.com

Dennis Jurlestam från Åkersberga har kört en del Legends i eget team på senare tid och har V8-racing i blodet då hans pappa Kenneth körde Camaro Cup på 90-talet.

-Jag är väldigt laddad, säger Dennis. Jag har aldrig kört bil med slicks på bana tidigare och det ska bli väldigt spännande att se hur mycket det håller i i kurvorna. Stående start blir också ett nytt moment för mig, säger Dennis till V8thundercars.com, och fortsätter

– V8TC Expercience är ett vettigt koncept, om man vill testa på, säger han. Vi hoppas få till en satsning till nästa år och då måste man känna på grejerna och få en känsla för hur det fungerar rent praktiskt.

20-årige Mjölbykillen Linus Holgersson har kört i Renault Junior Cup där han blev fyra, och senast han tävlade för två år sedan i DS3 Cup Swede, där han slutade tvåa. Men på grund av operationer av en skadad arm fick racingkarriären tillfälligt sättas på paus.

– Det har varit en dröm för mig att köra V8 Thunder Cars ända sedan jag var liten grabb och smög runt i depån och kollade på de här bilarna, säger Linus. Min pappa Peo har ju varit med och skruvat hos Bryntesson Motorsport och de har också pushat på för att vi ska börja.

Detta blir dock inte första gången som Linus provar en V8TC-bil. Under testerna på Ljungbyhed i våras testade han några varv och nu får han alltså chansen igen.

V8 Thunder Cars kör två heat under helgen, båda på söndagen, där det första börjar kl 11.15 och det andra börjar kl 14.59.

Text: Christer Hägglund
Foto: V8Thundercars.com

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna