13 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

Felix Rosenqvist klar för Mid-Ohio

I ett pressmeddelande idag meddelar Felix Rosenqvist att han fått grönt ljus att återgå till tävlandet redan i helgen.

Rosenqvist genomgick under tisdagen en ny medicinsk utvärdering i sviterna efter den svåra kraschen i Chevrolet Detroit Grand Prix den 12 juni. 

Smålänningen tvingades stå över två race i samband med återhämtningen efter olyckan – Race 2 under dubbelhelgen i Detroit, samt REV Group Grand Prix på Road America – men har nu alltså fått klartecken att återvända till tävlingsbanan.

– Det känns otroligt skönt att kunna återuppta säsongen och ge sig ut på banan igen, säger Felix Rosenqvist. Jag har blivit mycket väl omhändertagen av Dr. Billows och alla andra i INDYCAR:s medicinska team, och jag är tacksam för stödet under min återhämtning. Nu känner jag mig fullt redo att ge järnet och börja fokusera på det sportsliga igen. Nu kör vi!

Helgens INDYCAR-tävlingar äger rum på Mid-Ohio Sports Car Course och inleds med fri träning på fredag. Loppet sträcker sig över 80 varv och avgörs på söndag kväll svensk tid.

Text och bild: felixracing.se

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna