19 C
Sundsvall
söndag, juli 14, 2024

Fortsatt högt förtroende för Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist som kör för Arrow Mclaren Sp i Indycar, har haft en tuff säsong. Det har varit en hel del stolpe ut, men detta hoppas vi kan vända.

Jag önskar verkligen att Felix Rosenqvist får till körningen och att teamet gör sitt yttersta under resten av säsongen. Men årets säsong har varit allt annat än bra, den har varit så pass mager så risken att teamet letar efter förändringar är överhängande.

Förändringar är dock inget dåligt i sig, det behövs i många led. Just i detta fall så behövs det förändringar i teamet, strukturella ändringar i teamets personal med race ingenjörer, race strateger och pit crew. Det är där det har varit massor av strul som lett till magra resultat för Felix.

Vi som följer Indycar och våra svenska förare, vi vet att Felix har grym snabbhet och han är en förare som hör hemma i topp 10, även topp 5 om allt stämmer. Men just denna säsong så har det varit stolpe ut varje gång, så det är dags att Felix för lite medvind och stolpe in nu när han nu har blivit friskförklarad och återvänder till bilen.

Trots teamets missar och missöden, där flera av dessa inte går att lägga på någon speciell, och framförallt inte hålla Felix ansvarig. Så kan teamet tappa förtroende för sin förare. Händer det så brukar föraren också tyvärr bytas ut. Men i en intervju med Felix teamchef så får man känslan, att han har stort förtroende för Felix kapacitet under resterande deltävlingar.

Så nu är det dags för Felix att få möjligheten att visa vad han kan! Så skärpning i teamet runt Felix Rosenqvist.

Text: Henrik Andersson
Bild: indycar.com

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna