15 C
Sundsvall
måndag, juni 17, 2024

Driftingutskottet söker deltagare till FIA Motorsport Games

Vem ska representera Sverige i FIA Motorsport Games i Frankrike 29-31 oktober? Är det kanske du?

Christian Erlandsson var den som representerade Sverige under senaste FIA Motorsport Games, här under en deltävling i DMEC.

Ja SBF Drifting har gått ut med en fråga om vem som bör bli driftingens representant i det landslag som under Pier Steffanssons ledning åker till årets upplaga av FIA Motorsport Games. Tävlingen, som har liknats vid motorsportens olympiska spel, hålls den här gången på Cicrcuit Paul Ricard, inte långt från Marseille i sydöstra Frankrike, banan som ägs av den före detta ägaren till Formel 1, Bernie Ecclestone.

Senast det begav sig var i november 2019, då på Vallelunga Circuit i Rom. 166 deltgare från 49 FIA-anslutna länder deltog den gången i de sex disciplinerna GT3-racing, TCR Touring Car, Formel 4, drifting, kartingslalom och eSportgrenar. Sverige representerades då bland annat av Christian Erlandsson i drifting och Jessica Bäckman i Touring Car. Till årets spel utökas antalet grenar till hela 18.

Är du intresserad av att deltaga i driftingtävlingen? Maila till drifting@sbf.se eller till Svenska Bilaportförbundets förbundskapten Pier Steffansson på pier.steffansson@sbf.se Kom ihåg att inkludera kontaktuppgifter och tidigare meriter!

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna