14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Max Verstappen dominerade på Red Bull Ring – kopplar grepp i sammandraget

Det blev en seger till för Max Verstappen och Red Bull Racing på hemmabanan Red Bull Ring i Österrike i Grosser Preis Der Steiermark.

Under lördagen tog Verstappen en viktig kvalförstaplats, före de två Mercedesförarna med Valtteri Bottas på andra plats och Lewis Hamilton på tredje. Bottas fick dock en nedflyttning på tre platser som straff för sin snurrning i depån under träningen.

I loppet så lyckades Verstappen också hålla de två Mercedesförarna bakom sig och alltså ta ytterligare en viktig seger i jakten på sitt första förarmästerskap. Lewis Hamilton tog andra platsen och Valtteri bottas tredje. På fjärde plats Sergio Perez, som missade värdefull tid i ett dåligt depåstopp vid Red Bull-garaget. I mål var han dock endast 0,527 sekunder efter Bottas. På femte plats fortsätter Lando Norris att imponera i sin McLaren. Norris har varit som sämst femma i samtliga race hittills i år. På sjätte och sjunde återfinner vi Ferraris Carlos Sainz och Charles Leclerc.

Om man tittar längre ned i listan på Alfa Romeo-förarna så hittar vi Kimi Räikkönen på en elfte plats och Antonio Giovinazzi på en femtonde. Det är anmärkningsvärt att Giovinazzi kvalar ut Kimi gång efter gång, lite osäker på siffrorna men jag tror det är 6-2 till Giovonazzis fördel. I loppen är det dock en helt annan sak, där Kimi leder med 5-2, i de sju lopp där båda kommit i mål. Kimi har brutit ett. Om man redan ska börja snegla på säsongen 2022 så är Alfa Romeos föraruppställning som jag ser det ganska öppen. Jag tvivlar på att Kimi satsar ett år till och frågan är om man ser att Antonio har race craft för att vara rätt man att satsa på.

I VM-tabellen har Max Verstappen nu en ledning på 18 poäng före Lewis Hamilton. Det var några år sedan Lewis var pressad, så det ska bli intressant att se hur han möter upp mot det trycket.

Topp 5 förar-VM just nu:
1 Max Verstappen NED RED BULL RACING HONDA 156
2 Lewis Hamilton GBR MERCEDES 138
3 Sergio Perez MEX RED BULL RACING HONDA 96
4 Lando Norris GBR MCLAREN MERCEDES 86
5 Valtteri Bottas FIN MERCEDES 74

Nu är det en vecka till nästa deltävling som också går på Red Bull Ring, då med namnet Österrikes Grand Prix. En skillnad då mot idag är att däcken som är tillgängliga är av mjukare gummiblandning.

Text: Christer Hägglund
Foto: Red Bull Content Pool

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna