-1 C
Sundsvall
tisdag, april 2, 2024

Felix Rosenqvist tillbaka på pallen.

Felix Rosenqvist tog sig tillbaka upp på pallen i NTT INDYCAR SERIES med en andraplats i söndagens Grand Prix of Portland, där den svenske Arrow McLaren-föraren lyckades slå sig in emellan de två främsta i mästerskapssammandraget.

Efter en rad frustrerande lopp på senare tid lyckades Rosenqvist äntligen knyta ihop ett problemfritt race i årets näst sista deltävling, samtidigt som han tangerade Arrow McLaren-teamets bästa resultat för säsongen. 

Rosenqvist var den ende som på allvar kunde utmana Chip Ganassi Racings titelaspirerande toppduo Alex Palou och Scott Dixon i det 110 varv långa loppet på Portland International Raceway, där smålänningen till slut tog målflagg 5.4 sekunder bakom segrande Palou – som samtidigt utropades till 2023 års INDYCAR-mästare.

Resultatet markerar Rosenqvists andra pallplats för säsongen. Den första kom i Chevrolet Detroit Grand Prix i början av juni. 

– Det känns skönt att vara tillbaka på pallen och bevisa vad vi kan göra när saker och ting går vår väg, säger Felix Rosenqvist. Bilen var snabb hela helgen, vi hade en bra strategi, och vi genomförde racet så som vi ville. Jag försökte sätta press på Alex (Palou) på den sista stinten, men han var lite för snabb idag – det är bara att gratulera till segern och till titeln.

Även om Rosenqvist denna gången kunde genomföra ett problemfritt race var vägen till pallen inte helt spikrak. Svensken tvingades avbryta kvalet på lördagen med tekniska problem, i ett pass där han inledningsvis hade toppat det första segmentet med ett varv som kom att stå sig som hela helgens absolut snabbaste (57.896s).

Istället för att slåss om pole position fick Rosenqvist nöja sig med 11:e startposition i söndagens race – men väl där tog han sig snabbt fram mot täten och inkasserade alltså till slut INDYCAR-karriärens sjätte pallplats.

Rosenqvist tog också en bonuspoäng för att en kort stund ha varit i ledning.

– De senaste racen har varit ganska frustrerande, så det här är lite av en omstart för oss, avslutar Felix Rosenqvist. Vi gick vår egen väg med inställningarna på min bil den här helgen och följde vår magkänsla, och det gav resultat. Jag är stolt över hela teamet och särskilt gänget på bil #6.

Säsongsfinalen för NTT INDYCAR SERIES avgörs nästa helg (8-10 september) på Laguna Seca-banan i Kalifornien. 

RESULTAT

NTT INDYCAR SERIES | Rd. 16

Grand Prix of Portland
Portland International Raceway (USA)

1: Alex Palou (ESP), Ganassi, 110 varv
2: Felix Rosenqvist (SWE), Arrow McLaren, +5.435s
3: Scott Dixon (NZL), Ganassi, +8.066s
4: Pato O’Ward (MEX), Arrow McLaren, +19.057s
5: Josef Newgarden (USA), Penske, +21.083s

MÄSTERSKAPSSTÄLLNING

NTT INDYCAR SERIES | Efter 16/17 race

1: Alex Palou (ESP), Ganassi, 618 p.
2: Scott Dixon (NZL), Ganassi, 527 p.
3: Josef Newgarden (USA), Penske, 470 p.
4: Pato O’Ward (MEX), Arrow McLaren, 461 p.
5: Scott McLaughlin (NZL), Penske, 448 p.

12: Felix Rosenqvist (SWE), Arrow McLaren, 311 p.

Text: Felixracing.se
Bild: Penske Entertainment: Joe Skibinski

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna