9 C
Sundsvall
onsdag, september 6, 2023

Finaldags i Timeattacknu.se serien

Hösten tågar in med stormsteg, och med den så brukar man se flera serier inom diverse motorsportsgrenar som närmar sig finalen. Så även denna gång, Timeattacknu.se kör deltävling 4 samt deltävling 5, som också är finalen på en välkänd bana utanför Karlskoga.

Gelleråsen är platsen där Timeattacknu.se serien ska avgöras, i denna artikel så går vi igenom lite om Gelleråsen tänkte vi. Banan som finns strax utanför Karlskoga är anrik och används frekevent av många serier. Banan togs över 2018 av Richard Göransson som själv har kört många olika serier och tagit en mänd titlar genom åren.

Karlskoga Motorstadion är en 2 350 meter lång racerbana belägen vid väg 205 i Karlskoga kommun, vid byn Gelleråsen. Banan kallas därför oftast Gelleråsen. Gelleråsen var från början en grusslinga som var cirka en kilometer lång. De senaste åren har Gelleråsbanan stått värd för två av tävlingarna i STCC-serien.

Gelleråsens bana är relativt platt, även om den har några svackor och krön. Dessa känns ändå ordentligt eftersom det går fort i de partierna. Banan har också en rätt lång raksträcka. Den långa svepande kurvan som är innan rakan, gör att man kommer man upp i bra toppfarter, tipset till dig som ska köra är: Se till att dina bromsar är tip-top.

Banan kan se enkel ut vid en första titt, men den är inte enkel att lära sig, framförallt om du planerar att satsa på rekordtid. Då gäller det att du hittar den optimala linjen. På ett sätt har den lite av karaktären med moderna F1 banor, väldigt snabba partier blandat med ganska långsamma tvära kurvor och liknande, hastigheten förändras hela tiden, och du måste vara fokuserad så du inte tappar för mycket i de långsamma partierna.

I skrivande stund så skruvas det nog en del i garagen runt omkring, det är dags för förarna i Timeattacknu.se att vässa sig ett snäpp till, maximalt med poäng är siktet för de flesta. Sen hoppas vi att det knäcks lite personliga rekord och varför inte ett nytt banrekord!

Denna helg så kör serien nämligen två deltävling vilket är deltävling 4 samt finalen, men innan det blir fullt racefokus så har man en testdag på fredag, lördagen innehåller deltävling 4 och söndagen är deltävling 5 som är finalen.

Vilka får vi se högst upp på pallen? Att det blir en händelserik helg på Gelleråsen Arena, det vet vi.

Vi kommer gå igenom hur tabellen ser ut, och titta på vilka förare som kämpar om pallplatserna i sina respektive klasser under fredagens artikeln.

Text: Henrik Andersson
Bild: Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna