16 C
Sundsvall
tisdag, juni 18, 2024

Förändringar i motorsport på grund av kriget i Ukraina

Flera serier har nu gått ut och meddelat att man flyttar eller ställer in sina planerade deltävlingar i Ryssland, på grund av landets angrepp på grannlandet Ukraina.

Bild från WTCR 2021 på Estoril, Portugal – Photo Paul

Formel 1-föraren Sebastian Vettel, som på senare år visat sig vara en riktig kämpe för grupper som behöver medialt stöd, gick tidigt ut och sa att han inte tänkte köra Formel 1-deltävlingen i Sotji. Formel 1-organisationen sa till en början att man tittade över möjligheterna att genomföra tävlingen, men kom efter bara någon dag med beskedet att tävlingen ställs in på grund av kriget.

Nu meddelar också WTCR, World Touring Car Cup, alltså motsvarande VM för STCC-bilar, att även den deltävlingen kommer att ställas in. Deltävlingen som skulle vara race 13 och 14 i årets serie, skulle genomföras på Sotji Autodrom 6-7 augusti, sju veckor före Rysslands GP. Som läget är nu kommer WTCR 2022 att bestå av nio deltävlingar, med början i Tjeckien 9-10 april.

FIA Motorsport Council har idag, tisdag, ett extrainsatt möte, så fler förändringar är sannolikt att vänta, på grund av det spända läget i regionen.

Text: Christer Hägglund
Foto: WTCR/Paul

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna