2 C
Sundsvall
onsdag, april 10, 2024

Scott McLaughlin 1a i St. Pete

Scott Mclaughlin

Scott Mclaughlin drog igång årets säsong på bästa möjliga sätt. han var mycket stark på träningen och satte redan där ett nytt banrekord och fortsatte att dominera lördagen med att ta pole före Will Power och Colton Herta

McLaughlin kör sin andra säsong i indy efter att ha helt dominerat de australienska V8 Supercars under de sista åren. 

McLaughlin gick från pole till seger i ett lopp nästan helt utan gulflagg och var under de sista varven ordentligt uppvaktad av förra årets regerande mästare Alex Palo som inte gav sig förrän på mållinjen. 

“Det var helt galet, vi fick kämpa in i det sista för att hålla huvudet kallt och vi tvingades spara bränsle in i det sista” säger en mycket trött och lycklig McLaughlin som mitt i allt lyckades bränna sig när han satte sig på avgassystemet under segerintervjun.

Scott McLaughlin är kanske en av de bästa förare vi har fått se i Indycar på många många år och nu när han har en säsong under bältet är jag helt övertygad om att han är mannen att slå under 2022. Detta var bara den första av många många kommande segrar. 

Marcus Eriksson

Hur gick det för våra svenska grabbar då? 

Marcus Ericsson som kvalade 8 inför loppet råkade ut för ett missöde i depån i samband med en gulflaggssituation efter att rookien David Malukas satte bilen i muren i 3e kurvan.  Marcus släpptes ut för sent och kom ut som 3e bil i bredd och stötte ihop med Graham Rahal och Romain Grosjean. Marcus bestraffas nästan onödigt hårt för ”unsafe release” och tvingades längst bak i fältet men lyckades ändå köra upp sig till en slutlig 9e placering. En uppkörning som ännu en gång bevisar att han är en förare att räkna med i slutstriden om mästerskapet.

Felix Rosenqvist

 

Felix Rosenqvist har det fortsatt tungt i år. Han låg hela tiden efter under träningen och kämpade under kvalet med de röda däcken som inte riktigt ville lira som det var tänkt. Felix kvalade på en nästan katastrofal 21a plats mellan Takuma Sato och Connor Daly och hade redan innan start en enorm uppförsbacke framför sig. Under loppet lyckades han ändå ta sig upp till topp 10 men pga en inte allt för lysande strategi hamnade Felix på en slutlig 17e plats. 


– Inte den premiär vi hade önskat oss, säger Felix. Det är svårt när man startar så långt bak. Man är i händerna på att få en alternativ strategi att fungera, och det lyckades vi inte med idag. Dessutom hade jag några varvningar som kostade väldigt mycket tid.

– Bilen känns egentligen bättre än så här och jag tror att vi hade fart för topp åtta i racet, men vi vill förstås mer än så. Vi har mer jobb att göra och vi kommer att vända på varje sten inför nästa lopp i Texas.

Nästa stopp i serien görs den 20 Mars på Texas Motor Speedway. 

1: Scott McLaughlin, Chevrolet

2: Alex Palou, Honda

3: Will Power, Chevrolet

4: Colton Herta, Honda

5: Romain Grosjean, Honda

6: Rinus VeeKay, Chevrolet

7: Graham Rahal, Chevrolet

8: Scott Dixon, Honda

9: Marcus Ericsson, Honda

10: Takuma Sato, Honda

17: Felix Rosenqvist, Chevrolet


Text: Robban Strandberg
Bild: Penske Entertainment/ Chris Jones & Joe Skibinski

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna