12 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Första segern för Kazuya Taguchi i Formula Drift

När Formula Drifts deltävling i St Louis avgjordes i natt så var det japanen Kauya Taguchi som drog det längsta strået.

RTR-teamet fortsätter att ha det tufft i årets FD. Adam LZ kvalade in på en 17:e plats men åkte ut redan i topp 32 mot Mike Power. Chelsea DeNofa kvalade in som nr 22, och fick möta Fredric Aasbø i topp 32, där Fredric gick vidare.

Inga stora norska framgångar heller i tävlingen, då Ola Jæger åkte ut direkt mot Dylan Hughes och Simen Olsen mot Nick Noback. Fredric Aasbø gick som sagt vidare till topp 16, men där fick han möta teamkamraten Ryan Tuerck och resan tog slut för den här gången.

I topp 4 så möttes Ken Gushi och Ryan Tuerck, där Tuerck gick vidare till final. I den andra möttes Kazuya Taguchi och Matt Field, där Taguchi gick vidare. Field trea på bättre kvalresultat.

Finalen blev en ganska het historia där Tuerck hade lite svårt att hänga med i början. I ytterzon 4 gjorde han en ansats med en snävare linje för att komma ikapp, kom för nära och körde på Taguchi, med skador i fronten på den egna bilen och skador på Taguchis bakvagn som följd. Tuerck bedömdes som skyldig och eftersom han satte Taguchis bil ur spel så fick Taguchi vinsten i battlen och därmed i tävlingen. En perfekt tävling för Taguchi som även var kvaletta.

Matt Field utökar därmed sin ledning i tabellen, före Fredric Aasbø, Ryan Tuerck och Chris Forsberg.

Text: Christer Hägglund
Foto: Larry Chen – Formula Drift

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna