17 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Gotland Ring, Sveriges Nürburgring

Vi hörde tidigare att Gotland Ring skulle förlängas och utvecklas. Det är väldigt skoj och bra att det satsas på utveckling, av våra racebanor.

Först öppnade man den så kallade Nordslingan. Nu har man fått klart den andra delen, som då kallas Sydslingan. Tillsammans så bildar den en racebana på totalt 7,3 kilometer.

Banans layout har hämtat inspiration från Nürburgring med blinda krön, en karusell, över 300 km/h i toppfart på vissa ställen, vackra vyer och en höjdskillnad på 30 meter. Allt detta bjuder den 4,1 km långa nya Sydslingan på.

“Vi har absolut hämtat inspiration från världens bästa bana, Nürburgring, men vår bana är säkrare, bredare och mycket närmare!”, säger Alec Arho-Havrén som gör bandesignern för Gotland Ring. Racerbanan är dessutom byggd med mycket miljötänk, enligt uppgift så är Gotland Ring världens mest miljömässigt hållbara.

Vore riktigt kul om vi nu också, kan få dit fler och större evenemang/tävlingar i framtiden. Allt detta låter som en anläggning, där variationerna är stora. Banan kan tillsammans med den norra slingan, bygga samman fyra olika banslingor på 7,3, 6,0, 4,1 och 3,1 km.

Så banan har bra kapacitet för många olika grenar inom motorsporten som kan köras på olika slingor. Mångsidighet är alltid bra vid användande.

Det är dags att besöka banan för en närmare titt i sommar, passa på du också.

Text: Henrik Andersson
Bilder: Mattias Laago, Gotland Ring

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna