-2 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

Grindberg: ”Vi ser fram emot grym körning och tuffa battles!”

En av årets nykomlingar i Pro-klassen efter en fin säsong i SemiPro är Alfred Grindberg. Det är dags att ta honom på pulsen inför den kommande säsongen.

Berätta lite, vem är du och hur kom du in på drifting?
-Jag heter Alfred Grindberg och är 21 år och jobbar som snickare och kommer ifrån Katrineholm. Just drifting kom jag nog in på i början av 2019 med min gamla Volvo 240 vi byggde. Men det hela börja faktiskt med en A-traktor jag byggde av en 945 LTT när jag var 16 år. Planen var och bygga en snygg traktor man kunde glida runt med, men det lät inte så intressant för mig. Så den spåra lite med större turbo, kam, spridare mm. Även ett litet styrvinkelkitt. Hela kalaset landade väll på 250+ hk. Så 2017 gjorde jag debut med A-traktorn på DriftBash i Strängnäs faktiskt! Efter den körningen fick man lite blodad tand för att leka på bana så jag sålde traktorn i början på 2018. Och det är väl där man klev in i drifting världen. Byggde iordning en Volvo 240 med en standard sug V8 på 350hk, med mål på att börja tävla i framtiden. Så nu står vi här, 3 år senare och kör debutsäsongen i SM.

Har du lyckats hålla rattrosten borta?
-Ja det tror jag faktiskt! Det har blivit otroligt mycket iskörning och även kört på datorn.

Du steppar upp och kör PRO nu, vad är målet med säsongen?
-Målet är ju alltid att vinna såklart! Men vi siktar på att hålla oss inom top 16 nu första säsongen till att börja med.

Har du gjort några uppgraderingar med bilen i vinter? Utöver en riktigt schysst livery!
-Det har blivit ny motor, koppling, låda och bakvagn. Allt för att bilen ska hålla för att köra dem stora och greppiga däcken. Så nu blev det en Cheva LS V8 6.0L, Samsonas dogbox och Wintersdiff som landade på strax över 800hk.

Vem är största hotet i år tror du? Och vad känner du för startfältet?
-Oj! Väldigt svår fråga. Det är ett sånt grymt startfält i år så man får nog passa sig för alla.

Vad ser du mest fram emot med denna säsongen?
-Vi ser fram emot grym körning, tuffa battles och bara ha extremt kul!

Text: Oscar Malmlund
Foto: Oscar Malmlund, Dennis Flink

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna