14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Nya teamet Exion Racing gör STCC-debut

Nya teamet Exion Racing gör STCC-debut med Calle Bergman och Isac Aronsson
Ett helt nytt team i form av Exion Racing gör STCC TCR Scandinavia-debut 2022 med de två unga talangerna Calle Bergman och Isac Aronsson.

– Det ligger mycket blod svett och tårar bakom det här projektet som vi är oerhört stolta över att sjösätta, säger Daniel Aronsson, teamledare Exion Racing.
Teamet kommer att ställa två helt nya Audi RS 3 LMS på startlinjen som ett första steg i en långsiktig plan.

– STCC har alltid varit huvudmålet för den här satsningen, speciellt eftersom vi redan doppat tån i vattnet med Isac Aronssons två säsonger i mästerskapet, säger Daniel Aronsson.

– Det finns inget tuffare mästerskap i Skandinavien och vi har en oerhört stor utmaning framför oss där vi börjar med ett i stort sett vitt papper. Men vi kommer att göra allt vad vi kan för att komma så väl förberedda som vi kan till premiären.

19-årige Isac Aronsson gjorde STCC-debut 2020 och säkrade silvermedaljen i privatförarmästerskapet förra året.

– Jag känner mig oerhört redo och motiverad inför årets säsong med Exion Racing storsatsning, säger Isac Aronsson.

– Självklart är jag ödmjuk inför uppgiften, men jag har aldrig haft så har bra förutsättningar i STCC tidigare och målsättningen är satt på att ta ett tydligt steg framåt i resultatlistorna.

Blott 16-årige Calle Bergman gör precis som teamet STCC-debut i år och kommer från två säsonger i Formula Nordic där han förra året slutade på sjätte plats med tre pallplatser, trots att han inte körde de två avslutande tävlingarna.

– STCC har alltid varit en dröm för mig att nå och nu är jag äntligen här tillsammans med Exion Racing. Det känns oerhört bra att debutera tillsammans med teamet då vi delar samma målbild för säsongen, säger Calle Bergman.

– Jag har aldrig tidigare tävlat med framhjulsdrivna bilar, men jag brukar kunna anpassa mig snabbt och jag kommer att jobba metodiskt med teamet för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att kunna utvecklas som förare. Jag kan knappt bärga mig inför det första testet med de nya bilarna, det ska bli sjukt kul.

Teamet är baserat i Värnamo och kommer bland annat att bedriva eventverksamhet samt paddel-hall som dessutom inkluderar racing- och golf-simulator.

– Vi har många järn i elden och vi ser fram emot att utveckla vår verksamhet starkt framåt vad gäller såväl paddel-verksamheten som racingen med STCC som plattform, säger Daniel Aronsson.

– Vi tror starkt på våra båda förare Isac och Calle som båda två är unga och talangfulla, något som tveklöst behövs i den hårda konkurrensen i STCC. Visst saknar såväl vi som team som våra båda förare STCC-erfarenhet, men vi har en långsiktig plan och vi jobbar målmedvetet mot vårt sikte om att längre fram kunna ge oss in i den absoluta toppstriden.

Text: STCC
Foto: STCC

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna