-2 C
Sundsvall
fredag, april 5, 2024

Händelserik deltävling i Formula Drift på Lake Erie Speedway

Det blev en händelserik deltävling när Formula Drift körde sin fjärde runda för säsongen på Lake Erie Speedway i Pennsylvania

Banan på Lake Erie var en ganska klassisk Formula Drift-bana, med början i en bankad kurva och sedan ned på innerplan för ett par kurvor där. Många körde riktigt bra, och en som speciellt stack ut var Taylor Hull som pressade Odi Bakchis till One More Time i topp 8.

Norske Simen Olsen kvalade in som nr 24 och tog plats i topp 32, där han tyvärr åkte ut. Fredric Aasbø, trea i mästerskapet inför tävlingen, kvalade in som tvåa i regnet, efter Adam LZ.

Vi hoppar fram lite i tävlingen till topp 4, där mycket kom att avgöras, då Chelsea Denofa mötte serieledande Matt Field och vann mot honom för en plats i finalen. På den andra sidan möttes Fredric Aasbø och Vaughn Gittin Jr. Efter en riktigt bra leadrunda fick Fredric problem med vänster backdäck i samband med initieringen, något som gjorde att han hade svårt att hänga på Vaughn Gittin Jr. Gittin å sin sida, gjorde ett misstag en bit in i banan och rätade upp och fick initiera om. Enligt FD:s regler så är åket över när leadbilen nollar, så det faktum att Fredric också rätade upp strax efter det spelade ingen roll. Fredric vidare till finalen mot Denofa.

I samband med det avkrängda däcket hade dock hjulupphängningen fått en del stryk, så teamet fick bråttom att försöka byta hela hjulupphängningen, något som man inte hann med. Bara för Denofa att glida in och köra en bye run och ta hem första platsen. Dock hände något med Denofas bil när han värmde däcken, och han fick begära sin competition timeout för att kolla över motordata. Till slut kunde han i alla fall köra sin bye run och plocka hem sin andra vinst för året.

  1. Chelsea Denofa
  2. Fredric Aasbø
  3. Matt Field
  4. Vaughn Gittin Jr

Nästa deltävling går i Monroe, Washington 30-31 juli.

Text: Christer Hägglund
Foto: Larry Chen – Formula Drift

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna