-2 C
Sundsvall
tisdag, april 2, 2024

Felix Lindvall kvalade återigen bäst av svenskarna på andra dagen i DMEC

Idag så köres dag 2 på denna dubbla tävlingshelg, ny dag, nya chanser att plocka viktiga poäng. Under morgonen så kördes kvalet inför eftermiddagens elimineringar.

Under rätt många mörkare moln som hängde lågt över banan, så drog kvalet igång. Direkt så får vi se att bedömarna har snäppt upp hårdheten och poängen är svårare att få nu. Det är en logisk väg då förarna redan har kört en tävling på samma bana, så bedömarna förväntar sig bättre körningar och bättre linjer/vinkel och stil och det fick vi se när vi kollade på kvalet.

Kvalet som nu kördes är alltså inför eftermiddagens tävling som kickas igång 13.00, en tävling som visas på Red Bull tv. Hur går det för våra svenska hjältar då? Victor som skulle köra som kvaltvåa, kom inte till start för sin första runda. Christian Erlandsson kom ut för långt i sin linje och slog av, så han blir tvungen att sätta sin andra kvalrepa. Linus Joensuu satte en rejält fin första repa som gav han 69 poäng. Felix Lindvall som satte fina repor igår fick problem med växellådan, han satte en riktigt bra första repa med 88 poäng.

Efter kvalrunda ett så har vi en topp 5 med Tor Arne Kvia, Connor Shanahan, Jack Shanahan, Felix Lindvall.

Andra kvalrepan drar igång, nu är Victor med men tyvärr så händer något med hans bil och han kan inte fullfölja sin enda kvalrepa, så tyvärr så är Victor därmed ute ur eftermiddagens tävling. Linus Joensuu kör återigen en fin repa, men han förbättrar inte sin 69 poängs repa i första, däremot så räcker det för att komma med i eftermiddag. Erlandsson kör sin andra repa, den enda chansen han har då den första repan gick inte alls, repan ger han 58 poäng och han är 32:a länge, men blir utpetad sent och tyvärr inte vidare. Felix kör inte sin andra kvalrepa, där har vi ingen information kring varför man väljer att stå över, vi hoppas dock att man sparar bilen för kommande battles.

Topp 32 listan är:
1. Connor Shanahan
2. Tor Arne Kvia
3. Piotr Wiecek
4. Jack Shanahan
5. Benediktas Cirba
6. Max Miller
7. Felix Lindvall
8. Clemens Kauderer
9. Adam Zalewski
10. Max Heidrich
11. Oliver Randalu
12. Axel Francois
13. Kevin Piskolty
14. Calin Ciortan
15. Manuel Vecca
16. Marco Zakuril
17. Drimitriy Illiuk
18. Gregor Kavalir
19. Johannes Hountondji
20. Diogo Correia
21. Michal Reichert
22. Max Cotton
23. Orjan Nilsen
24. Pawel Borkowski
25. Krzysztof Romanowski
26. Mikolaj Zakrzewski
27. Linus Joensuu
28. Rostyslav Rarahovskyi
29. Norbert Zamecz
30. Alexander Strano
31. Christopher Böhm
32. Elias Hountondji

Där har ni topp 32 som kör vidare i eftermiddag klockan 13, sändningen drar igång 12.45 ca på Red Bull tv. Så häng med och se den rafflande avslutningen, kan Felix Lindvall bättra på sitt resultat från gårdagen? Får vi se Linus klättra upp genom stegen? Vilket fall som helst, stort lycka till och Send It säger vi till våra grabbar.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna