-7 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

Piotr Wiecek vann även dag 2 på Drift Masters i Österrike, Linus Joensuu bästa svensk

Vädret utvecklade sig till det bättre, när deltävling 2 avgjordes på PS Racing Center i Greinbach, Österrike.

Under morgonens kval så var det en hel del mörka moln som syndes på himlen, men lagom till topp 32 så hade dessa moln åkt vidare och vädret var bättre. Däremot så börjar mörkare moln komma fram när topp 16 börjar

Först ut var det topp 32, där fältet ska gå från 32 förare till 16. Hur går det för våra svenska förare, kan de ta sig vidare till topp 16? Först ut av svenskarna är Felix Lindvall i sin battle mot Mikolaj Zakrzewski, här går Felix battle till en OMT som Mikolaj Zakrzewski vinner och är vidare till topp 16. Så Felix dag slutar lite tidigare än vad vi hade velat se.

Sen efter så har vi Linus Joensuu i sin fight mot Max Miller. Här slår Linus ut Max Miller efter två bra rundor, Linus Joensuu vidare till topp 16. Så eftermiddagens avslutande sändning från topp 16 så har vi bara en svensk kvar. Kommer Linus Joensuu från Driftbrothers Sweden ta sig vidare i stegen till topp 8?

Topp 16 drar igång och direkt så visar alla förarna, oavsett vart du kvalade, att de kommer inte ge en bort en enda millimeter. Det är nu man kan börja se nerver och stora horn växa fram på förarna.

Linus Joensuu kör sin topp 16 battle mot Oliver Randalu, här får Linus problem och ett däck kommer av fälgen i zon 3. Så där tar tävlingen slut för Linus. Men han blir bäste svensk, och tar hem en del poäng med 16:e plats i deltävling 2.

Deltävlingen vanns till slut av Piotr Wiecek då kopplingen gav upp på Cirbas bil under hans chase runda mot Piotr, som nu vunnit bägge tävlingar i helgen, tvåa blev Benediktas Cirba och trea kom Adam Zalewski.

Övriga placeringar:
4. Christopher Böhm
5. Connor Shanahan
6. Jack Shanahan
7. Max Heidrich
8. Oliver Randalu
9. Clemens Kauderer
10. Axel Francois
11. Manuel Vacca
12. Marco Zakuril
13. Johannes Hountondji
14. Diogo Correia
15. Mikolaj Zakrzewski
16. Linus Joensuu
17. Tor Arne Kvia
18. Max Miller
19. Felix Lindvall
20. Kevin Piskolty
21. Calin Ciortan
22. Dmitry Illuk
23. Gregor Kavalir
24. Michal Reichert
25. Max Cotton
26. Orjan Nilsen
27. Pawel Borkowski
28. Krzysztof Romanowski
29. Rostyslav Rarahovskyi
30. Norbert Zamecz
31. Alexander Strano
32. Elias Hountondji

Nu är det dags för våra förare att ta sig hem, reparera bilarna. Kolla igenom tävlingen och hitta det som inte gick enligt plan (eventuella förarmisstag). Sen är det in i bilen och nöta bort sådana misstag inför deltävling 3 och 4. Har man tekniska bekymmer så är det rätt begränsat med hur mycket man kan göra, då dessa saker ofta inte visar sig i förväg om något kommer krångla.

Nästa tävling är i Riga, den 30 juli – 1 Augusti, vilket inte är massor med tid för att komma tillrätta med allt.

Text: Henrik Andersson
Bild: Red Bull Content Pool

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna