14 C
Sundsvall
fredag, juli 5, 2024

Händelserik driftinghelg i antågande

Den kommande helgen är verkligen en händelserik helg om man är intresserad av drifting och vill titta på livestreams.

Om vi börjar längst bort så kör Formula Drift i USA sin 4:e deltävling i helgen i Monroe, Washington. Här har vi inga svenska förare att hålla tummarna för, men vi har våra norska vänner i rutinerade stjärnan Fredric Aasbø och nykomlingen för året Simen Olsen.

Tyvärr stämmer inte tiderna så bra för oss svenskar när det är event på västkusten, men kvalet börjar ca 01.30 på lördagsmorgonen svensk tid och håller på till ca kl 04. Senare på lördagskvällen är det så dags för eliminering, där topp 32 startar kl 21.00 och pågår fram till ca 23.30. Sedan är det ett uppehåll innan topp 16 börjar kl 01.30 och pågår fram till ca kl 04.

I Riga körs deltävling 3 och 4 av Drift Masters European Championship, som vi berättat tidigare. Här har vi svensk representation i form av fyra förare. Dessa är desamma som vi såg i deltävling 1 och 2 i Greinbach i Österrike för några veckor sedan, nämligen Christian Erlandsson, Linus Joensuu, Victor Joensuu och Felix Lindvall. Ingen av dessa fyra fick ut det man önskade i Österrike, på grund av tekniska småproblem och annat, och man kan anta att alla fyra är riktigt revanschsugna. Som vi berättat om tidigare är flera förare som hade förhinder i Österrike nu med, och dessutom ett antal riktigt vassa wildcards, så bara att ta en plats i elimineringen kommer att bli stentufft!

Livesändningen från Riga sköts av Red Bull TV, där första kvalet är den 30 juli klockan 17. Topp 32 börjar klockan 14.30 på lördagen. Kvalet för deltävling 4 körs under söndag förmiddag med start kl 10.30. Topp 32 startar kl 15.15.

Här hemma är det full omgång i Gatebil Swedish Drift Championship, denna gång på Hultsfred Drifttrack. Som vi berättat om tidigare är det sannolikt den sista stora tävlingen på banan i Hultsfred, då hyreskontraktet sagts upp av markägaren. Senast det begav sig var det Martin Frejd och Viktor Wettemark som körde final, två förare från just Hultsfreds MK. Frejd tog därmed också över ledningen i SM-klassen från Mikael Johansson. Hur pass ihopläkt är den hand som Mathias Johansson skadade i Sundsvall?

Livestream sänds från topp 16 i samarbete med SLC-TV och finns på Facebook och YouTube. Tiderna är 14.00-16.00 Topp 16 Semi-Pro (RM), 16.00-18.00 Topp 16 PRO (SM).

En helg med massor av drifting alltså, se så mycket du orkar!

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund, Göran Röjhagen

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna