torsdag, mars 28, 2024

Het och dammig action på rallycross-SM i Västerås!

Under den gångna helgen kördes deltävling 5 och 6 i årets SM i rallycross i Västerås.

Det var mycket varmt och torrt, något som gjorde det dammigt för de tävlande, media med flera..

Under deltävling 5 så var det i klassen 2400 Per Berglund, Finnskoga MK, som var starkast och därmed tog med sig totalt 26 mästerskapspoäng, före Niclas Härdevik Norström, MSK Hammaren, 24 poäng och hemmaföraren Robin Starö, Västerås MS, 22 poäng.

I klassen 2150 var det Jens Högbom, Vännäs MK, som vann och fick med sig 24 mästerskapspoäng, före Anton Eriksson Therus, MK Team Westom, som fick med sig 25 poäng och David Hjertberg, Tväråns IF, 13 poäng. Anledningen till att tvåan Anton Eriksson Therus fick fler mästerskapspoäng än vinnaren, är att man även räknar poäng i de inledande heaten.

För juniorerna var det Oskar Hellström, Strängnäs SMS, som vann och fick hela 30 mästerskapspoäng, före Nils Lundmark, Vännäs MK, 19 poäng och Daniel Blomqvist, Säffle MC, 16 poäng.

Supercar lites-klassen vanns av Linus Östlund, Finnskoga MK, som fick 29 poäng, före Nils Andersson, MK Team Westom, 19 poäng och Niklas Aneklev, SMK Gävle, 18 poäng.

Under söndagen kördes den sjätte deltävlingen och då var rollerna lite ombytta i vissa klasser.

I värstingklassen 2400 så var det Jim Jansson, MK Team Westom, som vann och därmed fick 29 mästerskapspoäng, före Anderas Israelsson, Finnskoga MK, 21 poäng och Kevin Eriksson, SMK Trollhättan, 14 poäng.

Klassen under, 2150, togs hem av David Hjertberg, Tväråns IF, som tog 28 mästerskapspoäng. David hade en riktigt fin helg med en tredje och en första plats. Tvåa var Klara Andersson, SMK Hörby, som skrapade ihop 27 poäng och trea Anton Eriksson Therus, MK Team Westom, med 20 poäng. Även Anton hade en fin helg med en första och en tredje plats.

Bland juniorerna var det Filip Martinsson, Orust Bilsportklubb, som vann och fick 30 poäng till mästerskapet, före Alexander Jeppsson, Tomelilla MK, 24 poäng. Trea blev Daniel Blomqvist, som för andra gången under helgen fick kliva upp på pallen. Daniel fick med sig 15 poäng till mästerskapet.

Martin Enlund, Västerås MS, vann finalen för Supercar lites och fick 30 poäng, före Mattis Jansson, Rasbo MK, 24 poäng och Oskar Andersson, Vimmerby MS, 20 poäng.