13 C
Sundsvall
söndag, juni 16, 2024

Händelserikt när Kevin Brunberg vann SM-klassen i Lidköping

Det blev en riktigt händelserik dag på Lidköping Drifttrack när SM-klassen avgjordes på lördagseftermiddagen.

Liksom vid den förra deltävlingen på Mantorp Park så gjorde värmen sitt till för att testa både bilar och förare. Kvalettan Mikael Johansson och kvaltvåan Philip Ågren fick varsin bye run i topp 32 då det endast var 30 inkvalade förare i tävlingen. I topp 16 föll den förste i serietoppen, då David Skogsby drabbades av ett haveri. En trasig drivknut och en sammanstötning i battlen mot Jonas Franzén ledde till att David fick kasta in handduken. I topp 8 kom nästa toppgubbe att ramla ifrån när Mathias Johansson åkte ut mot David Mellqvist. Mathias tog sin 5 minutare precis innan battlen, då man upptäckt att luftfickor i kylsystemet gjort att motorn gått varm. Mathias körning var klart påverkad av detta och han fick lämna tävlingen för tidigt.

I semifinalerna stod Mikael Johansson mot Kevin Brunberg, en battle där Mikael gjorde ett misstag som det var längesedan vi såg honom göra. Förutom detta misstag var båda förarna i princip omöjliga att skilja åt och det var en mycket bra battle. I den andra var det också ganska jämnt men Philip Ågren ryckte åt sig en fördel mot David Mellqvist och höll i den.

Battlen om tredjeplats kom alltså att stå mellan serieledaren Mikael Johansson och David Mellqvist. Här har Johansson omedelbart en fördel och tar hem tredjeplatsen. Stort grattis också till David Mellqvist, som får den bästa placering jag kan minnas att jag sett honom på sedan jag började följa drifting på nära håll.

Finalen mellan Philip Ågren och Kevin Brunberg blev en stentuff historia, men även här blev det ett misstag som avgjorde, den här gången till Kevins fördel. Efteråt berättar Kevin att han i sin topp 16-battle mot Andreas Lilja stötte i Liljas bil och tömde hela motorn på olja. Efter det hade han inget oljetryck utan körde och hoppades att det skulle hålla ihop hela vägen. Och det gjorde det alltså.

Stort grattis till Kevin Brunberg och i och med att han placerade sig högre än sina motståndare drygar Mikael Johansson ut sin ledning i mästerskapet.

Finalen i SM går i Östersund 26-27 augusti.

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna