12 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Henrik Kåre: “Det är bara karossen som är sig lik”

Henrik Kåre gjorde en stabil säsong i Sverigecupen 2019. Nu är det dags att ta steget upp till SM.

Henrik har uppdaterat bilen på många sätt, tävlar i år för SHRA Jönköping och vi tog kontakt för att höra hur han ser på sin SM-start.

Det är din första säsong i SM efter en framgångsrik säsong med två andraplatser i Sverigecupen 2019. Hur känns det att ladda för en SM-säsong?
-Det ska bli riktigt spännande att få kliva upp till den stora ligan och se vad man kan prestera.

Sist vi såg dig åkte du i en BMW E46:a. Kommer du att köra samma bil i SM?
-Jag har kvar samma blåa e46a men det är nästan bara karossen som är sig likt. Har bytt i princip allt från fram/bakvagn, drivlina och dämpare. Ja, nästan allt som går att byta är bytt.

Mantorp Park, Sundsvall, Hultsfred, Lidköping och Linköping är årets deltävlingar. Hur känner du inför dessa banor?
-Känns som ett bra och spännande upplägg, både med några gamla och bekanta banor. Men även lite nytt där ingen har någon fördel för att de är deras hemmabana eller liknande.

Någon du ser fram emot lite mer än de andra?
-Ser mest fram emot finalen i Linköping då jag tycker det är på en sån bana drifting gör sig bäst som motorsport. Vi får bara hoppas att Covid-19 har lagt sig lite tills dess så man kan öppna upp för publik.

Hur klar är du i dina förberedelser inför premiären?
-För en gångs skull ligger jag faktiskt riktigt bra till känner jag. Bilen är nästan helt klar, det är lite småpill kvar. Sen ska jag lägga energin på teambussen som jag har tänkt att ha som boende under året.

Vem tror du kommer att bli svensk mästare 2021?
-Jag hoppas såklart att jag själv ska stå högst upp på pallen men det kommer bli ett tufft år för alla då det är många duktiga förare med i år.

Vill du skicka en hälsning till någon av dina medtävlare?
-Jag hoppas att alla av årets deltagare känner som jag att vi ska göra årets SM till det bästa som vi haft i Sverige hittills.

Sedan vill jag tacka Kåre Agro & Entreprenad och Vicky Teknik som gör denna satsning möjlig!

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna