18 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Hultsfred Drifttrack blir tyvärr bara ett minne

Du läser helt rätt, så gnugga ögonen ett par gånger till. Läs sedan rubriken långsamt igen, Hultsfred som är en populär bana.

Det var så man satte kaffet i halsen, när vi hörde denna oerhört tråkiga nyhet under Sundsvalls deltävling. Årets deltävling i Hultsfred blir den sista, iallafall på den nuvarande banan.

Då vi hörde detta i förbifarten så behövde vi få tag på lite mer information om detta. Så vi hörde promotorn för SDC (Gatebil Swedish Drift Championship) som bekräftar att det inte blir någon sm deltävling i Hultsfred 2022. Varför det blir så är av den anledningen att Hultsfred Drifttrack får inte ett förnyat hyreskontrakt (nuvarande kontrakt går ut i år). Anledning är från vad vi har hört, att området istället ska omvandlas till att bli en solcellsanläggning.

Detta är ju såklart väldigt tråkigt, speciellt för alla på Hultsfred Drifttrack som har slitit många dagar och nätter, för att kunna erbjuda en bana som många förare har kört och gillat under både tävling och frikörning.

Vi hoppas verkligen att Hultsfred Drifttrack kan återuppstå på annat område, då vi känner att det behövs fler anläggningar som har drifting. Antalet banor som utövar drifting är litet, så där kan vi med fördel ha fler för att kunna utveckla både nya och gamla förare.

Vi tog kontakt med en av eldsjälarna för just denna bana Linuz Ericsson, och frågade vad dem tycker, och om det finns någon plan framöver.

– Vi tycker såklart det är jättetråkigt, att vi inte får förlänga vårat hyresavtal. Vi är en liten klubb med begränsad ekonomi men vi har kämpat på ordentligt och lyckats bygga upp något som vi är stolta över. Och vi planerade att fortsätta utöka anläggningen och göra den ännu bättre.

Det är alltid tråkigt när detta händer, kommer ni att jaga efter nytt ställe? eller vad händer.

– Jakten efter nya alternativ pågår för fullt och det spånas på både stort och smått, vi har ett bra och rutinerat gäng i vår funktionärsgrupp och jag tror de flesta vill fortsätta arrangera körningar. Men än så länge är inget spikat, det kommer bli ett tomrum i regionen om vi försvinner helt. Det tror jag kan vara ett ordentligt tapp för sporten

Vi tackar Linuz Ericsson för kommentaren, vi hoppas innerligt att det löser sig med något annat område för Hultsfred Drifttrack. För precis som Linuz säger, klubben behövs i området och vi (och många fler) vill såklart att de fortsätter!

Nästa deltävling i SM kalendern är faktiskt Hultsfred Drifttrack den 30-31 juli.

Text: Henrik Andersson
Bild: Henrik Andersson

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna