-2 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Dags för deltävling 2 i Timeattack.nu serien

Nu är det snart dags igen, deltävling 2 i den populära serien Timeattacknu.se ska köras den 11-13 juni på Kinnekulle Ring.

Det är många som står och stampar, väntar på fler möjligheter till att skrapa ihop poäng i serien, kan de som visade sig vara snabbast fortsätta?

Deltävling 2 körs på Kinnekulle Ring, som finns i Götene (eller ja i närheten). Banan där innehåller en del tekniska partier och krön, samt kurvor som kräver en del träning för att hitta optimal linje runt banan. För det som gäller i Timeattack, är att du ska sätta en så snabb tid som möjligt, med de mekaniska förutsättningar som du har.

Klasserna som kör är Club, Club Challenge, Pro Street, Pro, Pro Mod samt Unlimited. Unlimited har de värsta bilarna i serien för banracing.

I club klassen så leder Peter Fridström med 35 poäng, före tvåan Eric Eriksson med 28 poäng, trea är Daniel Rosenblom med 19 poäng. Det är tight i denna klass, och vi vet att flera av förarna är erkänt snabba.

10 Fredrik Gehammar

Club Challenge leds av Fredrik Gehammar med sin riktigt snabba Honda Civic på 35 poäng, tvåa är Philip Olofsson på 28 poäng, trea finner vi Tommy Gråberg med 21 poäng. I denna klass så finns det flera riktigt snabba förare, som alla vill utmana Fredrik Gehammars Honda Civic. Men kommer de kunna närma sig, eller sätta bättre tider än Fredrik? Det svaret får vi efter helgen.

I Pro Street klassen så leder Håkan Backlund på 35 poäng, tvåa är Robert Johansson med 25 poäng, trea finner vi Ville Gustafsson med sin Nissan GTR på 24 poäng. Det är många snabba Porschar i denna klass som går väldigt bra, men vi vet också att 7:an Bim Dawson med sin Subaru STI är ute efter revansch efter sina tekniska problem under deltävling 1.

Pro klassen leds av Robin Antonsson med 30 poäng, tvåa är Henrik Ryberg med 24 poäng, trea har vi Susanne Weleén med 20 poäng. Dessa tre finns även i PRO Mod klassen. där vi finner dem på 5, 6 och 7:a.

I PRO Mod klassen så leder Johnny Nilsson med 30 poäng, tvåa är Hans Holmlund på 23 poäng, trea finner vi Markus Lönnroth med 21 poäng. Här har topp tre dragit ifrån lite från de andra då fjärde föraren Kenneth Ahnelöv har 16 poäng.

63 Johnny Nilsson

Unlimited då, klassens värstingar leds av Johnny Nilsson med 29 poäng, tvåa är Ben O´Donnel med 25 poäng, trea finner vi Hans Holmlund med sin Toyota Supra GT4 på 18 poäng. Får vi se Hans Holmlunds Supra ta in på försprånget som Johnny Nilsson har skaffat sig.

Det har körts en deltävling på säsongen, och det återstår 2 till efter helgen på Kinnekulle Ring. Så massor kan hända, men en sak är säker, alla förare kommer slita hårt för att ta så mycket poäng som möjligt på denna kuperade och tekniska bana den 11-13 juni.

Text: Henrik Andersson
Foto: Apexfoto/Timeattacknu.se

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna