14 C
Sundsvall
lördag, juni 15, 2024

Hultsfred Drifttrack varvar upp

Nu till helgen den 30-31 juli så är det dags för deltävling 3 i Gatebil Swedish Drift Championship. En deltävling med många känslor.

Många känslor skrev, och ja det kommer vara många känslor inför/under/efter denna deltävling. Anledningen har vi skrivit om tidigare, där Hultsfred Drifttrack läggs ner vid årsskiftet. Nog skrivet om detta nu, istället så vill jag att vi alla ser till att göra den deltävling till en minnesvärd fredag och lördag.

Förarna kommer att ställas inför en bana som innehåller i princip allt, den har hög hastighet i starten, sen kommer förarna in mot en tvär vänster där du lär hålla driften närma en mur, samtidigt så hasar du mot en annan mur som markerar banans absoluta stopp. Efter denna tvära vänster så är dags att direkt ladda för en höger som ligger på en liten kulle, vilket gör att bilens balans lätt ändras om du har hög fart, denna höger fortsätter mot ytterligare en mur som du bör hålla dig nära för att få bästa linjen. direkt efter muren så kommer en två vänstersvängar som blir som en lång svepande vänster som avslutas vid mål.

Det är en tight teknisk bana som sätter press på föraren, när vi sen kommer in på twin körning i stegen, då ökar svårighetsgraden rätt hårt. Detta gör att vi kommer få se hårda battles där utgången inte är lätt att se.

Inför Hultsfred så kommer det en gäng förare som är sugna på revansch, Martin Frejd vann deltävling 2 i Sundsvall och han vill såklart även vinna här. Martin är alltid konkurranskraftig och kan klart ta översta steget på pallen.

Michael Johanssson som vann på Mantorp Park, åkte ur tidigare än vad han ville i Sundsvall, så han kommer till Hultsfred med hornen vässade.

Kevin Brunberg som också fick en mindre bra tävling med skador på bilen i Sundsvall, visade under Hultsfred Bredsladd att han är tillbaka med besked då han vann den tävlingen. Kevin blir farlig för konkurrenterna.

En trevlig nyhet är att Tony Averstedt har lyckats fixa sin bil som fick ta emot en rejäl mursmäll på Sundsvall. Som tur så klarade sig Tony med mindre smärtor och meddelar nu att han och bilen är redo för Hultsfred.

Viktor Wettermark som klev fram och tog sig till finalen i Sundsvall, han kan motståndarna inte räkna bort heller.

Men i årets startfält så finns det flera som klart har kapaciteten att möta och slå motståndet, så helgens tävling kommer bli intressant på flera plan.

I RM klassen så har vi flera som kommer fightas om pallplatserna, Robert Åhäll vann deltävling i Sundsvall, men det är många bakom som jagar poäng och de flesta i klassen kan ta sig högt om allt stämmer.

Alfred Grindberg leder i RM tabellen, så han vill såklart ta med sig så mycket poäng som möjligt från Hultsfred.

Biljetter till tävlingen finns att köpa på denna länk tänk på att max antal är 600 personer per dag, så snabba på och säkra din biljett till deltävlingen.

Livesändning:
Som vanligt kommer ni även kunna följa deltävling live. Livesändningen kommer att sändas på Gatebils Facebook, SBFplay.se och SLC-TV på YouTube!

Tävlingstider:
Fredag 30/7
16.00-17.30 Kval PRO
17.30-19.00 Kval Semi-Pro

Lördag 31/7
14.00-16.00 TOP 16 Semi-Pro
16.00-18.00 TOP 16 PRO

Vi kommer finnas på plats och rapportera om allt som händer under helgen. Så håll koll på vår facebook/instagram samt webb för de senaste nyheterna.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna