11 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Vassa Wildcards till en stor startlista på Drift Masters I Riga

Till helgen 30 juli till 1 augusti, då är det dags för deltävling 3 och 4 i Drift Masters European Championship. Till denna tävling så har DMEC bjudit in ett antal vassa förare som wildcards, samtidigt som ett stort gäng förare nu kommer till start som missade första helgen.

Som vi nu sa här ovanför, så har Drift Master bjudit in hela 13 wildcards till deltävling 3 & 4, denna tävling köres i Riga, Lettland, en bana som är väl bekant för de flesta inom drifting. Men det slutar inte där, vi får även se en handfull av förare som av någon anledning inte kom till deltävling 1 och 2.

Dessa förare är:
Martin Richards
Steve Baggsy Biagione
Pawel Korpulinski
Juha Pöytölaakso
Niko Määttälä
Andrius Vasiliauskas
Kevin Quinn
Pawel Grosz

Under helgen så får vi dessutom se den nuvarande “King of Riga” James Deane, som vann förra året. Han kommer för att försöka ta titeln även i år. När det kommer till James Deane så är vi osäkra på om detta är bara under denna helg som han kör DMEC. Eller om han kommer köra finalen i Georgien också.

Sen som att den tilläggslistan inte vore nog, så har DMEC beslutat sig för att ta in 13 wildcards. Den listan innehåller en hel del namn som kan ta för sig ordentligt.

Wildcards:
Lauri Heinonen
Rolands Bērziņš
Nikolass Bertāns
Ivo Cīrulis
Raivis Alkšārs
Jānis Jurka
Edmunds Bērziņš
Mihkel Norman Tults
Edgars Kroģeris
Kristjan Sallu Salmre
Ao Vaida
Maciej Jarkiewicz
Kristians Burkovs.

Årets upplaga av King of Riga, kommer bli riktigt stor och det kommer krävas extra mycket av förarna, du måste vara på direkt och prestera 100% från första kvalrundan, för att säkra en plats i stegen.

Med en startlista som innehåller runt 60 namn, där all dessa 60 förare klart vill in till stegen som enbart har 32 platser, så kommer det vara knivskarp fight om poängen. Jag (skribenten) tror att ska du säkra en plats i topp 32, så lär du ligga på kvalkörning med minst 80 poäng om inte mer.

De flesta i denna lista är klart kapabla till att köra bra kvalrepor och de kommer klart inte väja för en fight i stegen heller.

Vi har till helgen våra svenska hjältar som ska försöka ta poäng. Felix Lindvall visade på bra teknik och fart under deltävling 1 och 2, Christian Erlandsson visade även han på styrka. Driftbrothers Sweden (Viktor och Linus Joensuu) visade upp sig bra också, och framförallt visade att de hör hemma här. Tyvärr så hade teamet en hel del strul med diverse saker som hindrade teamet från att ta mer poäng.

Riga är en bana som man kan förklara såhär: Direkt vid start så gäller det plattan i mattan och få upp bilen i en fart som reser nackhåren brutalt, flippa bilen när du har som högst fart, för att sen behålla driften i en fortfarande förbannat hög fart genom ett parti som smalnar av till en snabb initiering in i en tvär kurva som skrubbar av lite fart innan du har en blixtsnabb ändring från drifting åt höger till drifting åt vänster, som dessutom leder in dig till den där satans muren, som du inte bara bör, utan måste ligga och kittla för att kunna maximera dina poäng, framförallt i kvalet.

Så var banan förra året, hur årets upplaga av bana blir, det vet vi inte ännu. Men den kommer nog att innehålla liknande beskrivningar som dessa ovanför.

Till våra svenska hjältar säger vi Lycka Till! kör hårt men smart, och kom ihåg din motståndare tar ingen fånge. De hugger direkt och drar ifrån om de för möjligheten.

Livesändning sköts av Red Bull, där första kvalet är den 30 juli klockan 17, topp 32 börjar sen på lördagen klockan 14.30. Kvalet för deltävling 4 köres under förmiddagen på söndag med start kl 10.30. Topp 32 startar kl 15.15 tiderna är våra svenska tider.

Text: Henrik Andersson
Bild: Drift Masters European Championship

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna