16 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Hur går det i Rallycross VM för våra svenska förare?

Vi kollar in Rallycross VM och letar efter vart, våra svenska förare befinner sig i tabellen inför slutet av säsongen.

Sporten Rallycross har sedan länge varit en av våra starkaste sporter, där vi som svenskar hävdar oss riktigt bra. Vi är ofta de förare som man kämpar med att försöka vinna över.

Vi har ett flertal förare numera som är vassa och rejält snabba, Johan Kristoffersson är en av dem som vet vad det krävs för att kunna vinna mästerskap, han är tvåa i mästerskapet med 161 poäng.

Efter Johan så finner vi Kevin Hansen på en stark tredje plats, Kevin är också snabb och vet vad som krävs för att hålla sig framme och plocka poäng, poäng som är viktiga i mästerskapet, Kevin har 159 poäng just nu.

Den som leder mästerskapet just nu är den andra Hansen brodern Timmy Hansen som har kört ihop 179 poäng under säsongen. Han har visat att ska man ta sig förbi då gäller det att du har hastigheten och god kunskap i hur Rallycross funkar.

Vi har alltså 3 svenskar i topp, tre st som är i slagläge för att kunna ta hem mästerskapet som inte alls är över på nåt sätt alls. Bakom denna trio så finner vi finländaren Niclas Grönholm som visat under säsongen att han kan fightas med alla, Niclas har 149 poäng, alltså tio poäng ifrån trean Kevin Hansen.

Femma är Krisztián Szabó med 127 poäng, så hoppet ner till femte plats är lite större. Han kan dock matematiskt ta sig in på pallplats men det ska mycket till om alla tre i toppen ska förlora så många poäng.

Tia hittar vi Mattias Ekström som har vunnit Rallycross titeln förut, nu har han bara kört två deltävling (en dubbeltävling i Riga). Men han har visat med denna tionde plats att han har farten med sig.

Det är en dubbeltävling kvar så en del poäng är kvar på bordet, vem kommer roffa åt sig mest? Kommer Johan Kristoffersson att ta sig förbi Timmy, eller kommer Timmy hålla sig framme och ta hem mästerskapstiteln? Eller seglar Kevin förbi bägge två och tar hem titeln?

Hur som helst tävlingen i Tyskland den 27-28 november kommer bli riktigt intressant att följa.

Text: Henrik Andersson
Bild: fiaworldrallycross.com

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna