19 C
Sundsvall
måndag, juli 8, 2024

Jack Shanahan mästare i Russian Drift Series

Han lyckades hålla undan, även om marginalen blev liten och grannpojken nästan hann ikapp.

Jack Shanahan från Irland, som otroligt nog endast är 22 år gammal, trots att han ses som en veteran inom drifting, lyckades alltså på första försöket ta hem RDS, Russian Drift Series, för teamet Fresh Auto.

Jacks karriär började tidigt och redan som tonåring blev han mästare i British Drift Championship. Efter att brodern Conor slagit igenom stort 2018, så kom Jack lite i skymundan, men i och med att bygget av den nya bilen blivit färdigt och den var rejält inkörd blev 2021 en bra säsong för Jack. Han tävlade då i Drift Masters med sin egen GT86:a och körde dessutom i Russian Drift Series för teamet Fresh Auto Drift.

Inför finalen i Sotji så var läget att Jack ledde med 959 poäng, före Arkady Tsaregradtsev 942, Gocha Chivchyan 940 och James Deane 903. Deane hade en tuff inledning på årets säsong men har kommit bra på slutet och visade tydligt i Sotji att han inte tänkte ge sig så lätt.

Tre av de fyra som kämpade om titeln lyckades ta sig till topp fyra, och var också de som fick kliva upp på pallen. Deane tog hem deltävling sju och lyckades därför avancera i tabellen, med Gocha på andraplats och Jack på tredje. Detta gav sluttabellen Jack Shanahan etta på 1140 poäng, Gergy “Gocha” Chivchyan tvåa med 1137 och James Deane trea med 1132. Åtta poäng mellan ettan och trean alltså.

Det ska bli jättespännande att se hur RDS utvecklas inför 2022. Om man fortsätter att försöka locka utländska storförare till serien, som för en utomstående verkat väldigt välarrangerad och välfinansierad.

Text: Christer Hägglund
Foto: Jack Shanahan official Facebook

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna